Slut med Winamp

21. november 2013 kl. 10:1413
Den amerikanske mediegigant AOL lukker for officielle downloads af den klassiske Winamp medieafspiller den 20. december. Tidligere ansatte giver AOL skylden for Winamps kollaps.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Sidste udkald, hvis man skal nå at have sig en original kopi af den tidligere så populære musikafspiller Winamp. AOL, der ejer den klassiske afspiller, lukker nemlig for adgang til winamp.com og dermed for yderligere downloads, skriver Ars Technica.

»Winamp.com og associerede web services vil ikke længere være tilgængelig efter den 20. december 2013. I forlængelse heraf vil Winamp Media player ikke længere være tilgængelige til download. (...) Tak for støtten over de sidste 15 år,« lyder den officielle melding ifølge Ars Technica.

På trods af adskillige års forspring må Winamp se sig slået af banen af større konkurrenter som for eksempel iTunes. Det billede kunne dog have set helt anderledes ud, mener en tidligere direktør.

»Der er ingen grund til, at Winamp ikke kunne have været i den position, som iTunes er i idag. Det skulle da lige være for adskillige lag af dårlig ledelse fra AOL’s side fra starten,« sagde Rob Lord, som var den første ansatte og direktør for Winamp, til Ars Technica tilbage i 2012.

13 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
11
22. november 2013 kl. 11:04

Jeg syntes Winamp ødelagde det for sig selv, for mange år siden. Winamp var en af de programmer, som havde en række crapware, de tailgatede. Winamp ville, at de overtog alle extentions som de overhovedet kunne få fat i. På et tidspunkt kom der alternativer som f.eks. VLC, og siden er jeg gået i en bue uden om Winamp.

Jeg er ikke klar over om det har ændret sig siden, for jeg opgav at afprøve winamp siden.

10
22. november 2013 kl. 10:45

Det er trist for Winamp-community'et, men det kunne aldrig være blevet et iTunes - det er simpelthen for grimt for de flestes smag. Foobar2000 er efter min mening et fantastisk stykke software, der udkonkurrerer Winamp på alle punkter.

Men problemet er, at kontrollen over alle tre programmer ikke er i hænderne på brugerne. De er alle closed source. Det ser heldigvis ud til, at fremtiden i ret høj grad tilhører open source, så problemet bliver mindre. Men hvis AOL tog deres sociale ansvar seriøst, ville de frigive kildekoden til Winamp, så andre kunne bygge videre.

9
22. november 2013 kl. 06:55

Det endda selvom al support stopper... Grådighed...

8
21. november 2013 kl. 15:11

Jeg brugte Winamp 2.X dengang jeg brugte windows. På linux har jeg i langt tid brugt Clementine. Den er rigtig god og findes også til windows og mac.http://www.clementine-player.org/

6
21. november 2013 kl. 13:03

Winamp holder 100%, heldigvis nuker de ikke alle installationer, så man kan jo blive ved med at bruge den (indtil OS og hardware bliver for nyt).

Bruger selv Winamp meget sjældent efter jeg rykkede over på streaming tjenesterne. Men har da stadig min samling på 10.000 mp3 som Winamp styrer med hård hånd!

7
21. november 2013 kl. 13:44

playliste delen er så afgjort det der skilte fårene fra lamaerne dengang. Jeg var med på vognen siden justin frankel lavede winamp 1.02 tror jeg, men foobar er nu fuldt ud på højde med winamp.

Til gengæld må jeg så erkende at jeg primært er kravlet på itunes til lydafspilning, men det er nu mest af alt fordi der er nogle æble-baserede enheder i huset. Og kun en enkelt win-desktop på kontoret. og der hører jeg ikke så meget musik.(ok forsøger at undgå at være der alt for meget :-) )

5
21. november 2013 kl. 12:23

VLC will spank the llama.

  • Og har gjort det i årevis :)
4
21. november 2013 kl. 11:14

Who will spank the llama now? :-(

3
21. november 2013 kl. 11:00

Jeg har ikke brugt Winamp i ti år efter jeg fandt Foobar. Det er en lille, enkelt men enorm alsidig afspiller. Jeg bruger den til at administrere min iPod med et plugin. Måske der findes et tilsvarende til din musik-dims:http://www.foobar2000.org/http://yuo.be/ipod.php

12
23. november 2013 kl. 15:00

Samme for mig.. f00bar2k er bare genialt. :)

Efter jeg kom i gang med foobar har jeg ikke rørt Winamp igen.

2
21. november 2013 kl. 10:58

Jeg bruger stadig WinAmp, og kunne ikke forestille mig at bruge andet. Deres playlist er stadig den bedste efter min mening.

Så en trist nyhed :-(

1
21. november 2013 kl. 10:22

Det synes jeg egentligt er ærgerligt. Som hverken ejer af en iPod eller bruger af iTunes har jeg haft meget glæde af Winamp som mit musikbibliotek og overførsel til min MP3-afspiller.