Slut med tunge kitler: Studerendes app-projekt afløser seks hospitals-dimser

De ansatte på hospitaler slæber i dag rundt på mange forskellige nødkald, telefoner og andre apparater. Det har to ingeniørstuderende erstattet med en software-løsning til smartphones.
Nogle af de forskellige apparater, der bliver brugt af personalet på sygehusene i dag. Illustration: Anders Bech

Lommerne og bæltet er fyldt med forskellige apparater, når sygeplejersker og læger bevæger sig rundt på danske sygehuse. Men det kan erstattes med én smartphone og den rette software, mener to ingeniørstuderende, som har lavet en prototype på en applikation.

Her giver seks store ikoner på startskærmen adgang til alt fra overfaldsalarm til adressebog og kollegachat. Det skriver Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet i en pressemeddelelse, sammen med Det Nye Hospital i Vest.

De to studerende, Henrik Christensen og Anders Bech, blev overraskede over, at personalet skulle håndtere så mange forskellige dimser. Samtidigt observerede de under deres besøg på hospitalet, at akutalarmen i dag er en lidt tung procedure. Den bliver brugt, hvis en patient skal have hjælp med det samme, for eksempel ved hjertestop, og det foregår ved, at personalet ringer op til omstillingen, som så kontakter lægerne på afdelingen.

Her kan der automatiseres, så det hele går hurtigere, og den altid travle omstilling får lidt mindre at lave, lyder vurderingen. I deres applikation giver et tryk på akutalarmen derfor automatisk de læger, som er nærmest, besked om alarmen.

De studerendes projekt har været igennem en brugertest, og rapporten er blevet afleveret til it-afdelingen på hospitalet. Her ser it-chefen gode muligheder, men understreger også, at der i dette miljø er lang vej til en færdig løsning.

»Det er en meget interessant prototype, de studerende har lavet, og et eksempel på, at man kan få noget rigtig godt ud af at samarbejde med studerende. Det kræver stadig en hel masse arbejde at få etableret et samlet og gennemtestet kommunikationssystem. Kvalitet og sikkerhed er nøgleord i vores verden, hvor en enkelt fejl kan være forskellen på liv eller død,« udtaler Jørn Rasmussen, it-chef ved Det Nye Hospital i Vest.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Morten Lund

Kvalitet og sikkerhed er nøgleord i vores verden, hvor en enkelt fejl kan være forskellen på liv eller død,« udtaler Jørn Rasmussen, it-chef ved Det Nye Hospital i Vest.

Og langsomme og besværlige systemer medføre ikke flere dødsfald? Få lavet en analyse af hvor sikkert systemet skal være før det resultere i færre dødsfald og giv så de to studerende nogle penge så de kan forsætte med at udvikle systemet.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere