Slut med "kodeord123": Nu kan du droppe adgangskoden på din Microsoft-konto

Illustration: Flickr/Aaron Yoo (CC BY-ND 2.0)
Nu kan du slette adgangskoden til din Microsoft-konto.

Man skal ikke længere bruge adgangskode til at logge ind på sin Microsoft-konto. I stedet kan man bruge Microsoft Authenticator app'en Windows Hello, en sikkerhedsnøgle eller sms/e-mail-verifikation.

Det skriver The Verge.

»Når du har en digital transformation, og virksomheder bliver nødt til at overgå til fjernarbejde natten, så stiger antallet af digitale overflader eksponentielt. Antallet af overflader med risiko for angreb er steget eksponentielt, så det var en stor drivende faktor for os i at fremskynde mange af vores sikkerhedsinitiativer,» siger Vasu Jakkal, der er corporate vice president i Microsoft security, compliance & identity til The Verge.

Også både Google og Apple arbejder i stigende på at få brugerne til at bruge sikrere alternativer til kodeord.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (14)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Finn Hansen

Tja, jeg så det her senest jeg skulle lave service på en computer - de var ganske meget ihærdige og ville absolut at jeg skulle sætte brugerens computer op med ny type adgang - -nix nix nix - Microsoft skal ikke have så meget magt - næste skridt er, at de skal godkende hvad du lægger på din harddisk både billeder og tekst under påskud af, at de vil sikre at dit udstyr er sikker. suk suk suk

 • 8
 • 1
#7 Sune Marcher

Det passer simpelthen ikke. Der er INTET ulovligt i torrent-programmer. Og de bliver IKKE fjernet af Microsoft.

Det lyder nu ikke usandsynligt – nogle af klienterne har været bundlet med adware.

Og i andre tilfælde bliver software tilføjet til Defenders liste af... lettere spøjse... grunde. Netcat fordi det har været brugt af ghetto script kiddies, KMSpico fordi MS ikke kan lide man omgår deres licenser (selvom der intet malware er i det stykke software), og så videre.

 • 2
 • 0
#9 Sune Marcher

Nu har jeg arbejdet med Windows/IT i over 20 år. Det har jeg ALDRIG oplevet. Men hvis nogen viser mig det, altså rigtig viser mig det, så skal jeg da gerne ændre mening.

Der er ikke noget odiøst i at malware-bundled software bliver blokeret, og både µTorrent og BitComet har været i den kategori (samt FileZilla, der ikke engang er i "gråzone" brugsmæssigt) – jeg har dog ikke personligt set dem blive blokeret, da jeg ikke har brugt dem i årevis.

Men jeg kan tage et screenshot af Defender der bitcher over Netcat, når jeg kommer hjem :)

 • 0
 • 0
#10 Søren Steinmetz

Jeg måtte til sidst skifte et lysstyrings program (til teaterlys) ud, fordi Defender hårdnakket hævdede programmet var en virus.

Desværre for det var et billigt og rigtig godt program til især skoler og andre steder hvor begyndere skulle prøve at bruge pc til den slags opgaver.

Samme med en (officiel) add on til et lydprogram, som gav nogle specielle mastering codecs, der tændte Defender helt af på add-on.

Så det sker.

 • 3
 • 0
#11 Robert Winther

De fjerner fx torrent programmer uden at sige noget om det.

Der er en kæmpe forskel på, ikke at kunne KØRE eller INSTALLERE programmer, og så på at programmer bliver fjernet uden at brugerne bliver orienteret/advaret/informeret:

Er der nogen der har eksempler på, at programmer er blevet fjernet uden at brugerne er blevet orienteret/advaret/informeret?

Eller er det kun noget Nicki Minaj's fætters ven har oplevet?

 • 0
 • 1
#12 Tom Paamand

Eller er det kun noget Nicki Minaj's fætters ven har oplevet?

Haha, hvor er det en morsom kommentar, der giver stor lyst til at hjælpe dig...

Jeg oplevede jævnligt, at Defender uden at spørge ryddede op i min, i dens øjne, åbenbart suspekte samling af tools - og har derfor tvunget den til at holde op med det. Vi andre kan nemt selv google lignende eksempler frem, men til din hjælp har jeg skrevet nedenstående linje. Metoden i den kaldes et link, og et klik på linjen giver dig direkte adgang til en nyttig søgemaskine, der kan besvare dit spørgsmål!

https://google.com/search?q=windows+defender+deleted+files+automatically.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere