Slukket Bluetooth og wifi er ikke slukket i nyeste iOS-version

Illustration: Apple
En iPhone vil selv tænde både wifi og Bluetooth, når brugeren har slået dem fra.

Hvis du på en iPhone med iOS 11 slukker for wifi via kontrolcenteret, så slukker din telefon ikke for wifi. Det samme gælder for Bluetooth – og begge dele er et problem, mener interesseorganisationen Electronic Frontier Foundation (EFF).

»Når man påtænker Bluetooths kendte sikkerhedsproblemer, så er det særligt vigtigt at sikre, at Bluetooth- og wifi-indstillingerne gør, hvad du vil have dem til at gøre,« skriver organisationen i et blog-indlæg.

Læs også: iOS lækker brugers lokations-historik gennem billeders metadata

I tidligere versioner af iOS kan en bruger swipe op på skærmen og herefter vælge at slå wifi og Bluetooth til og fra. Den samme mulighed har brugere i iOS 11 – bortset fra, at funktionerne altså ikke slås fra.

Ikonet skifter fra blåt til gråt, og telefonen dropper forbindelser til wifi-netværk, men forbliver tændt for Apple-tjenester – som lokationstjenester og enheder som Apple Watch og Pencil – skriver EFF.

»Apples UI formår end ikke at forsøge at kommunikere denne undtagelse til brugerne.«

Læs også: Region Syd hiver i nødbremsen: App til indsats ved hjertestop sættes i bero

Hvis wifi slås fra via kontrolpanelet, vil den også tænde sig selv igen, hvis man går eller kører et nyt sted hen. Og både wifi og Bluetooth tænder igen klokken 05:00, beretter EFF.

Hvis man rent faktisk vil være sikker på, at funktionerne slukker, skal man enten sætte telefonen i fly-mode eller navigere ind i indstillinger og slå dem fra her.

Læs også: Ældre iPhones har måske indbygget FM-radio - men du får ikke lov at bruge den

Det er ikke i orden, at brugeren på ingen måde informeres om undtagelserne, mener organisationen.

»Når en telefon er designet til at opføre sig på en anden måde, end UI antyder, så resulterer det i problemer med både sikkerhed og privacy.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Peter Christiansen

Helt sikkert min næste smartphone, den kan køre de fleste operativsystemer og selvfølgelig pureos.

Jeg vil køre enten fedora eller pureos.

Det er intet andet end en fantastisk revolution med Librem 5 smart phonen. Endelig en telefon hvor man kan bruge alle dele af styresystemet og selv bestemme hvad man vil lave med den.

Google burde være bange, meget bange, til dels også apple.

 • 0
 • 0
#4 Deleted User

Hvad forventer I jer af sådan en telefon? Hvilken funktionalitet? Citat af CTO fra deres hjemmeside:

“Android is so frustrating! Trying to remove Google’s privacy invasion bit-by-bit removes functionality bit-by-bit, and you end up with a non-working phone. Purism will solve this by putting your privacy protection and security first.”

Jeg synes det siger det meget godt, 'funktionalitet' og privatlivskrænkelser går hånd i hånd. Hvilken funktionalitet forventer I at denne telefon kan levere samtidig med at I undgår at Google 'holder øje' med jer?

Og hvordan adskiller den sig fra andre Linux telefoner?

 • 0
 • 0
#6 Bjarne Nielsen

Da jeg første gang hørte om denne nye "feature" fra Apple, da tænkte jeg at det var noget af et selvmål.

Jeg blev tidligt lokket af Googles techno-cool (og de er såmænd stadig skræmmende dygtige, men de har godt nok mistet deres uskyldighed), og jeg er heller ikke immun overfor "smart"-phone/app/-city/-everythings sirenesang om et rigere og fremfor alt, personligt skræddersyet liv.

Men jeg er begyndt at sætte hælene i. Jeg vil ikke være produktet. Jeg er træt af falsk venlighed og skjulte motiver. Så selvom de er i den dyre ende af skalaen, så var jeg ved at overveje om ikke jeg skulle sende mine penge retning af Apple. Men det er slut nu.

Så nu er spørgsmålet så om jeg skal følge Oles opfordring, og få mig en telefon, som måske nok har en mobil browser, men ikke vil blive understøttet af de offentlige kroner, som bruges til at lave "klippekort"-apps og "vejviser"-apps til vores kommende labyrintiske "super"-sygehuse, og alle andre ting, som gør det muligt at være en del af samfundet? Måske er det lige dyrt nok for en mobil browser.

 • 1
 • 0
#7 Deleted User

Så nu er spørgsmålet så om jeg skal følge Oles opfordring, og få mig en telefon, som måske nok har en mobil browser, men ikke vil blive understøttet af de offentlige kroner, som bruges til at lave "klippekort"-apps og "vejviser"-apps til vores kommende labyrintiske "super"-sygehuse, og alle andre ting, som gør det muligt at være en del af samfundet? Måske er det lige dyrt nok for en mobil browser.

Man kan heldigvis få billigere mobil browsere end denne. Jeg har selv givet ~180 euro for min, men det kan helt sikkert også gøres billigere. Er det mange penge for en browser? Tjoo, men der er vel også et alternativ der hedder blot en telefon og ingen mobil browser?

 • 0
 • 0
#8 Peter Christiansen

Tror i har misforstået noget, det er ikke bare en mobil browser, det er et helt gnu-linux system der kører neden under og man har adgang til alle herlighederne undtagen baseband systemet, der dog kører uden for cpu'en.

Man kan køre lige hvad man vil på telefonen og hvis det ikke er kompileret til den, kan man selv gøre det.

Se den lidt som en ultra bærbar computer.

 • 0
 • 0
#9 Bjarne Nielsen

Se den lidt som en ultra bærbar computer.

Klart nok. Men den er ikke mere interessant end de "apps", som den kan køre.

Og her blæser vindene i det offentlige Danmark udelukkende i to retninger: iPhone eller Android. F.eks. kan man ikke købe billetter til toget med DSB-app (eller bruge det "moderne" klippekort i RegionMidt). Har man ikke en smartphone af en af disse to typer, så er man de facto paria.

Der er heller ikke meget ved at kunne køre Riot.im, hvis vennerne er på Signal.

Så det, som jeg prøver at sige er, at selvom det helt sikkert er en meget spændende platform, så kan jeg nemt ende med, at det stort set kun er telefon og browser, som bliver anvendt.

Jeg overvejer stadig. Det kan godt være ensomt at være first-mover. Måske skal jeg bare lade Ole gå foran :-).

 • 0
 • 0
#10 Deleted User

Jo, det er bare en mobil browser for mig. Jeg har en telefon med GNU/Linux - og det eneste jeg bruger er browseren.

Jeg var lige så spændt, og havde de samme vanvittige forestillinger om at det ville ændre verden inden jeg købte den - men faktum er at det det en telefon med en mobil browser, ikke andet.

Korrektion: Jeg bruger også vækkeur og kamera nogle gange - men det er features telefonerne havde inden de blev 'smarte'.

 • 0
 • 0
#11 Peter Christiansen

For folk hvor det bare er en browser vil jeg da gerne medgive at det nok ikke er en telefon man skal have.

Jeg har selv tænkt mig at bruge min til ultra bærbar og programmerings/udviklings maskine til kontoret tilsluttet en 24" skærm og tastalatur.

Hvis man har brug for programmer som libre office, gimp etc. kan man selv compile dem hvis der ikke er lavet en binary pakke (hvilket der sikkert er i dette dårlige eksempel).

Remote packet sniffer ville også være cool usecase og war walking, well anything som man kan på sin hjemme linux spand (dog er den for tung til warwalking), kan man på denne smartphone.

Jeg køber i hvert fald een og jeg glæder mig som et lille barn.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere