Sløvt Ubuntu Software Center får sparket

8 kommentarer.  Hop til debatten
Det noget træge software-center, der har fulgt Ubuntu-distributionerne gennem årene, står til at blive udskiftet i den kommende Ubuntu 16.04 LTS
5. november 2015 kl. 10:35
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Måske er du mere til sudo apt-get install, men som flere andre Ubuntu-desktop-brugere har du nok alligevel også stiftet bekendtskab med Ubuntu Software Center (USC). Linux-distributionens pendant til en app-store lader dog til at være på vej væk.

I den kommende Ubuntu 16.04 LTS (Long Term Support) er det planen at udskifte (USC) med GNOME’s Software Application. Og heldigvis, vil nogen måske tænke, da USC set fra et brugerperspektiv kan være lidt tung at danse med.

Hvilket OMG! Ubuntu!, der bringer historien om USC's endeligt, også bemærker.

»Vi er mere sikre på at kunne tilføje understøttelse af Snaps til GNOME Software Center end til Ubuntu Software Center. Så lige nu ser det ud til, vi kommer til at udskifte [USC] med GNOME Software Center,« siger Ubuntus desktop-chef, Will Cooke, på Ubuntu Online Summit ifølge mediet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det fremgår ikke klart af sammenhængen, men Snaps henviser efter alt at dømme til Canonicals Snappy Ubuntu Core. Det er en platform med et minimalt server-image tiltænkt cloud-tjenester og enheder som mobiltelefoner, fremgår det af hjemmesiden for Snappy Ubuntu Core.

Snappy Apps indeholder alle dependencies, som dermed ikke skal hentes separat, alt efter hvad der ellers er installeret i operativsystemet. Altså modsat det traditionelle pakke-håndteringssystem.

Snappy Apps kan desuden Delta-opdateres automatisk - kun den ændrede kode skal downloades - og opdateringerne kan rulles tilbage. Og så er Snappy Apps write-only, kan signeres, og apps kører isoleret fra hinanden.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
6. november 2015 kl. 14:08

Det skærer godt nok i øjnene at center er stavet forkert 5 gange.

Det er simpelthen det, nogen ville kalde kildeafsmitning. Omg! Ubuntu! har således også valgt centre-stavemåden. Som faktisk også ser ud til at være sådan, det er stavet i det screenshot, mediet bringer sammen med historien.

Efter lidt gravearbejde viser det sig, årsagen nok er, at centre er den britisk-engelske stavemåde, mens den amerikansk-engelske lader til at være center.

Et nærmere kig i url'en for Omg! Ubuntu! afslører da også, at der med al sandsynlighed er tale om et britisk foretagende. Altså .co.uk. Derfor kunne en forklaring være, at OMG! Ubuntu har anvendt uk-localisation i den Ubuntu-installation, hvor screenshot'et er taget fra.

Men nu er vi jo i Danmark, hvor jeg tænker, den ‘dansk-engelske’ stavemåde må være på sin plads - og desuden kan vi heller ikke ha', at folk ligefrem får ondt i øjnene af at læse vores artikler :) Så jeg retter fluks til. Jakob - Version2

7
6. november 2015 kl. 11:57

Det skærer godt nok i øjnene at center er stavet forkert 5 gange.

6
5. november 2015 kl. 20:37

om det nye SC så bliver implementeret nedefter i alle de distroer som er baseret på Ubuntu. Det er f.eks. i dén grad noget der mangler i eOS.

5
5. november 2015 kl. 16:35

USC havde en kæmpe fejl som aldrig er blevet fikset: På en default Ubuntu installation, skal man installere libgtk2-perl bindinger for at debconf kan have en brugergrænseflade. Derfor vises man ikke nogen konfigurationsspm ved installation af software og EULA'er på underlige ting såsom Microsoft fonte bliver aldrig vist.

Applikationen var i det hele taget et lidt trist kapitel i Ubuntus historie. Synes at Canonical har formået mange gode ting med UI og gjort livet nemmere for nye brugere; men Software Center var i sig selv rodet og opnåede i den grad, at folk sad og installerede ting, de ikke anede hvad var eller hvordan man bruger. Hvis man skal præsentere open source software for nye brugere, skal det gøres lidt mere ambitiøst IMO. Desuden var applikationen fuldstændig ubrugelig for alle andre, eftersom den var et langsomt og detaljeløst rædsel for folk, der var vant til Synaptic... det blev en vanesag at lave "sudo apt-get purge software-center && sudo apt-get install synaptic".

4
5. november 2015 kl. 16:33

De fleste ikke-nørder jeg har fået til at bruge Ubuntu eller ligende, fatter slet ikke pakke konceptet på desktop OS'er.

Hvad med at gøre noget ved det ?

F.eks. ved blandt andet at sørge for Firefox ikke leder en ind på Adobes hjemmesside hvis ens flash plugin er forældet, for at opdatere det, når det skal gøres via en ny pakke version.

3
5. november 2015 kl. 13:49

Det var sandelig på tide. At gøre det så let som muligt for "almindelige" brugere er vejen frem, for udbredelsen af Ubuntu.Men aptitude eller apt-get er også min favorit

2
5. november 2015 kl. 13:43

Det første jeg gør på en frisk Ubuntu installation er:

sudo apt-get install synaptic

Det er en grafisk brugerflade til pakke håndtering, som har fungeret rigtigt godt i rigtigt mange århttp://www.nongnu.org/synaptic/action.html

1
5. november 2015 kl. 11:17

Det var godt nok også på tide. Dog bruger jeg altid sudo apt-get install, da jeg syntes terminal er nemmere at arbejde med, end at gøre det via GUI =]

Men for dem der bruger GUI'en kan jeg sagtens følge problematikken ved dette