Sløv sundheds-IT i Region Midt er op til én time om at vise et skærmbillede

Patienter kan således vente flere uger på undersøgelse og dernæst endnu flere uger på at få beskrivelse bl.a. som følge af et langsomt røntgensystem.

Røntgen og billeddiagnostiske systemer, såkaldte RIS og PACS, i Region Midtjylland medfører næsten dagligt patientkritiske fejl.

Det skriver Carsten Kissmeyer, der er borgmester i Ikast-Brande Kommune og Ulrich Fredborg, der er spidskandidat for Venstre i kommunalvalget og ledende overlæge, i et indlæg på Herning Folkeblads nyhedsside under overskriften »Sundheds-IT-skandaler i Region Hovedstaden og Midt.«

»Trods kritikken er status i 2017 fortsat, at der kan gå én time fra radiologen trykker på computertasten til skanningsbilledet vises på skærmen,« skriver de.

Samtidig kan det tage to minutter, fra man som læge trykker på diktafonen til den er klar til at optage notatet.

»Så når en radiologisk speciallæge beskriver 45 røntgenbilleder om dagen, spildes der således halvanden time (1/5 af arbejdstiden) på at vente, og vente og vente,« lyder det.

Dette resulterer ifølge de to lokalpolitikere i længere ventetider på relevante undersøgelser og længere ventetid inden svarafgivelse, hvilket er ‘dybt kritisabelt’.

Patienter kan således vente flere uger på undersøgelsen og dernæst endnu flere uger på at få beskrivelsen.

Ifølge debattørerne koster et nyt system 145 mio. kroner.

De to debatskribenter nævner også, at de radiologiske speciallæger - røntgenlægerne - gennem flere år har har gjort de IT-ansvarlige i Region Midt opmærksom på problemet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017