Slingshot: Amerikansk operation spoleret af Kaspersky Lab

Illustration: Tatiana Belova / Bigstock
JSOC, som er en del USA's militær, stod bag det dataindsamlingssystem, som Kaspersky Lab rapporterede om i starten af marts. Programmet vil formodentlig blive taget ud af brug som følge af afsløringen.

I marts afslørede Kaspersky Lab en meget fleksibel og velsmurt cyber-spionage platform, med noter på fejlfrit engelsk, som var rettet mod lande hvor ISIL og Al Queda opererer.

Kilder i USA afslører nu, at en af USA's afdelinger for specialoperationer stod bag programmet. Det formodes, at programmet nu bliver taget ud af brug.

Det skriver Cyber Snoop

Joint Special Operations Command, bedre kendt som JSOC, har de seneste seks år drevet en omfattende operation, som var målrettet ISIL og Al-Qaeda. I forbindelse med arbejdet havde man udviklet et imponerende stykke software til at overvåge computere i lande, hvor man formodede, at terrororganisationerne rekrutterer medlemmer.

Læs også: Slingshot: Netop opdaget malware har ligget gemt på routere i seks år

I marts 2018 annoncerede Kaspersky Lab at man var kommet på sporet af et raffineret stykke software, som leverer næsten total overvågning af computere, det er installeret på.

Kaspersky Lab vs. USA

I september 2017 blev Kaspersky-produkter beordret fjernet fra alle computere i alle dele af USA's regering. I National Defence Autrorisation Act for 2018 blev dette slået fast ved et påbud mod ethvert Kaspersky-relateret produkt i alle dele af regeringen.

Forbuddet skyldtes, at man mistænkte Kaspersky Lab for at stå i forbindelse med Russiske efterretningstjenester.

Siden har Kaspersky Lab slæbt USA i retten, da Kaspersky Lab mener, at det er imod USA's forfatning at målrette lovgivning mod dem, uden at der er blevet ført bevis for, at Kaspersky Lab er en sikkerhedsrisiko.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere