Skype studser toppen: Fyrer 8 topledere

21. juni 2011 kl. 13:032
Der skal spares penge før Microsoft officielt overtager Skype. Derfor skæres der kraftigt i virksomhedens topledelse.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Der bliver gjort hovedrent i Skypes hovedkvarter forud for, at Microsoft står til at overtage foretagendet. Senest har topledelsen fået en ordentlig omgang med den nye ejers tættekam.

Ind til videre er otte topledere blevet fyret, heriblandt direktørerne David Gurle, Christopher Dean, Russ Shaw og Don Albert, en marketingsdirektør, en personaledirektør og to topfolk fra Qik, som Skype selv tidligere opkøbte. Det skriver Business.dk.

En talsmand fra Skype, Brian O’Shaughnessy, forklarer ifølge Business.dk blot fyringerne med, at ’som led i en nylig, intern ændring er der sket nogle ledelsesændringer i Skype’.

Som nævnt sker fyringerne samtidig med, at Microsoft er ved at afslutte sin største handel til dato. Tidligere på året købte softwaregiganten Skype for 8,5 milliarder dollars.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Microsoft ønsker ifølge Business.dk ikke at udtale sig om fyringerne.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
21. juni 2011 kl. 13:22

Det bliver godt når Microsoft overtager... I dag er Skype ondt fordi man kommunikerer ud af huset så alle kan lytte med på forretningshemmelighederne. At kommunikationsmekanismen er baseret på P2P er jo blot et bevis på at det er ulovligt og ikke at Skype ikke kan lytte med. Når Microsoft overtager bliver det lovligt. De laver jo verdens bedste email klient, så må alt andet jo også være godt til mine medarbejdere. De sikkerhedsfolk som ikke blot er afdankede malere der blot har lært at sige nej, de er med på vognen når Microsoft putter det ind i MCSD Group policy eller hvad det nu altsammen hedder. De enkelte Unix sikkerhedsfolk freaks der er tilbage, de brokker sig nok ikke da virus ikke rammer Unix. Hvis de brokker sig alligevel outsourcer jeg dem til CSC. Det bliver godt...

1
21. juni 2011 kl. 13:11

Skulle de tage at skære alt det overflødige interface-gøgl fra, der er kommet til over de seneste par år.

Det var engang et rent og minimalt interface, nu er det et eksempel på bloat til afskrækkelse...