Skype-stiftere satser på nyskabende internetradio til iPhone

21. december 2009 kl. 09:215
Janus Friis og Niklas Zennström, der hittede med Skype og floppede med Joost, er klar med nyt produkt. Denne gang er det radio - kaldet Rdio i deres nye iPhone-applikation, der kan hentes på iTunes af særligt inviterede.
Artiklen er ældre end 30 dage

Det gik ikke med den internetbaserede tv-station Joost, men nedturen oven på successerne Kazaa til fildeling og Skype til telefoni over internettet får ikke stifterne danske Janus Friis og svenske Niklas Zennström til at opgive tanken om et netbaseret underholdningsstation.

Men frem for tv på nettet er de to nu kommet op med musik på nettet. Ifølge Wired, der har spottet den nye tjeneste på iTunes, bliver der tale om en netbaseret radio - kaldet Rdio, der vil være i stand til at afspille præcis den musik som abonnenten ønsker og hvornår. En tjeneste ikke ulig den TDC har med deres play.

Men hvor Play kommer med det samlede abonnement på bredbånd eller mobil, forestiller Rdio-drengene at der bliver tale om en reklamefinansieret gratis-version og en reklamefri betalingsversion. Ifølge Wired dog kun en beskeden sum hver måned. En tjeneste som også danske Touchdiva tilbyder.

Men de to innovative entreprenører tror alligevel, at de kan gøre en forskel i markedet for musik distribueret på nettet. Og det selv om, at der for første gang i deres applikationshistorie ikke er tale om en peer-to-peer (P2P) tjeneste.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rdio satser på, at der er båndbredde nok til rådighed, men det betyder ikke, at der ikke er sociale elementer i Rdio. Eksempelvis kan abonnenter til Rdio udveksle spillelister og give hinanden en besked, hvis der er et særligt godt musiknummer de gerne vil dele, samt være fælles om at opdatere spillelister.

Wired fremhæver desuden, at tjenesten ikke er låst til iPhone, men også kan anvendes over det "almindelige" internet på en computer, og alle data, spillelister og samarbejdselementer vil være fuldt integrerede og fuldt opdaterede på begge platforme.

Rdio forventes endeligt lanceret i begyndelsen af det nye år.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
21. december 2009 kl. 09:34

Hvad dælen er iStore?

2
21. december 2009 kl. 09:58

Hvad dælen er iStore?

Du mener vel "Hvad dælen er Google?"... :-)

4
21. december 2009 kl. 10:32

Hej Jesper (!),

Tak for årvågenheden.

Velbekomme :o)

... men det er ikke for at være pedantisk (det ligger mig jo meget fjernt), men retteligt kan programmet hentes fra [b]AppStore[/b]. Det er også alle, der kan hente programmet, men brug af det kræver login - som kun kan fås af inviterede.

(og hvis nogen har sådan én liggende, så sig endelig til)

:o)

5
21. december 2009 kl. 14:49

Dette er jo bare en nøjagtig kopi af Spotify. De har også applikationer til telefoner.

Men vil da håbe at noget af alt dette snart kommer til Danmark.

6
21. december 2009 kl. 16:14

Jeg må indrømme jeg også har meget svært ved at se det nyskabende. For mig lyder det identisk med de andre abonnement/reklame baserede music-on-demand services på markedet. Er det eneste, der gør Rdio interresant ikke at det er Friis og Zennström, der står bag?