Skål! Skype-stifter skyder millioner i dansk vin-app

Dansk vin-app henter ny investering på 60 millioner kroner. Pengene skal blandt andet bruges på at hyre et dusin danske udviklere.

Folkene bag den danske vin-app Vivino tog sig i går et velfortjent glas boblevand for at fejre en ny investering på 60 millioner kroner.

Pengene stammer blandt andet fra eksisterende investor Janus Friis, der er mest kendt for sin succes med Skype.

»Det er superfedt. Vi er meget glade og stolte over det. Det er meget privilegeret at få så mange penge, og det giver ro til at arbejde. Så der blev drukket lidt champagne i går,« fortæller administrerende direktør og stifter Heini Zachariassen, Vivino, til Version2

Læs også: Dansk vin-app dejser omkuld i download-storm

Med Vivino kan du tage et billede af en vinetiket med kameraet i din smartphone.

Teksten på etiketten høvles derefter gennem Vivinos database med cirka 1,3 millioner vine, hvorefter appen viser dig oplysninger om vinens oprindelse, pris og andre brugeres anmeldelser af vinen.

Enkelt og velfungerende, hvis man skal tro et flertal af brugeranmeldelserne i Apples App Store og Google Play.

Så hvad skal de 60 millioner kroner egentlig bruges til?

»Vi kommer fortsat til at have udvikling i udlandet (Indien og Ukraine, red.), men hvis du skal have de allersidste 10 procent med, så kan det være svært at kommunikere over langdistance. Derfor bliver vi nødt til at ansætte nogle danske udviklere for at have dem meget tæt på produktet,« siger Heini Zachariassen til Version2.

Vivino regner med at polstre bemandingen i hovedkontoret på Amager i København fra de nuværende 12 ansatte til 25 indenfor det næste halve år.

Ifølge den administrerende direktør kommer udviklerne primært til at arbejde med at optimere brugeroplevelsen af appen på både iOS- og Android-platformen. Det skal altså gøres endnu mere flydende og endnu mere lækkert at bruge vin-appen.

Derudover skal pengene bruges på at styrke Vivino-brandet på verdensplan. Det gælder ikke mindst det amerikanske marked.

»Jeg rykker med familien til USA til august for at starte en kommerciel operation derovre. Det er meget, meget kostbart at gøre, så det tager en stor del af budgettet også. Den kommer til at ligge cirka midt imellem Silicon Valley og Napa Valley (USAs mest berømte vindistrikt, red.), så det er meget spændende,« siger Heini Zachariassen til Version2.

De 60 millioner kroner kommer fra de eksisterende investorer, som omfatter Skype-grundlægger Janus Friis, SEED Capital og Creandum. Desuden har Balderton Venture Capital meldt sig som ny investor.

Vivino-appen findes både i en gratis udgave og en betalingsversion og er i skrivende stund blevet hentet cirka halvanden million gange.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere