Skype smidt ud af Kina: Fjernet fra App Store

Illustration: Skype
Microsoft satser på at få Skype tilbage i App Store hurtigst muligt.

Skype er en af flere tjenester, der er blevet smidt ud af Apples App Store i Kina, fordi de ikke overholder lokal lov.

Det skriver Reuters.

En talsperson fra Apple siger til nyhedbureauet, at Kinas ministerium for offentlig sikkerhed mener, at en række apps, der tilbyder opkald over internettet, forbryder sig mod lovgivningen.

Læs også: Apple fjerner VPN-tjenester fra App Store i Kina

»Derfor er disse apps blevet fjernet fra App Store i Kina,« lyder det fra talspersonen.

Androids app-butik Google Play er ikke tilgængelig i Kina.

Microsoft, der ejer Skype, oplyser til BBC, at man betragter Skypes forsvinden som et midlertidigt problem, og selskabet arbejder på at få Skype tilbage til det kinesiske app-marked hurtigst muligt. Tjenesten skulle fortsat være tilgængelig for alle, der allerede har app’en installeret.

Læs også: Kinas nye persondatalov lader staten kræve kildekode udleveret

Ordren fra Kina synes at være i tråd med landets øgede indsats mod tjenester, der fx lader brugere omgå Kinas såkaldte Great Firewall, der blokerer for tjenester som Facebook, Google og Twitter.

I juli fjernede Apple mere end 60 VPN-tjenester fra selskabets App Store efter ordre fra Kina. Samtidig kræver ny lovgivning at netværksudbydere verificere deres brugere reelle identitet med fx et pas.

Ifølge de kinesiske myndigheder er tiltagene designet til at forhindre online terror-aktivitet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jens Jönsson

Microsoft, der ejer Skype, oplyser til BBC, at man betragter Skypes forsvinden som et midlertidigt problem, og selskabet arbejder på at få Skype tilbage til det kinesiske app-marked hurtigst muligt.

= Vi samarbejder med myndighederne og lader dem overvåge og optage >ALLE< samtaler i Skype, uden brugerens viden.

Ifølge de kinesiske myndigheder er tiltagene designet til at forhindre online terror-aktivitet.

Ha ha, man skal være godt naiv, hvis man tror på den....

Nu er de kinesiske myndigheder jo notorisk kendt for at "terror" dækker over en bred kam af ting, som de ikke bryder sig om. Lige fra simpelt tyveri til modstand mod styret.

  • 4
  • 0
Steen Grode

I Kina må man flyve med droner alle vegne. I Danmark er det stort set forbudt med henvisning til sikkerhed.

I Danmark har teleselskaberne gennem de seneste par år krævet ID for at man kan få et SIM-kort (udenlandske lavpris selskaber gør det dog ikke). Der er ingen love eller regler der kræver det, men alligevel gør de det med henvisning til terrorbekæmpelse. Det er nyt at man skal identificerer sig for at gøre det i Kina - og i realiteten er jeg ikke blevet bedt om det endnu.

I Danmark skal du identificere dig hvis du bruger dit rejsekort for mange gange på et år med henvisning til hvidvaskningsloven, og på samme måde hvis du vil indsætte et større kontaktbeløb på en bankkonto. I Kina koster offentlig transport så lidt så man end ikke behøver at overveje tiltaget, og kommer man med penge bliver man ikke afkrævet ID eller redegørelser hvorfra de stammer.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere