Skype-milliardær giver danskerne gratis musikstreaming - uden reklamer

29. januar 2013 kl. 13:5411
Skype-stifter Janus Friis' musiktjeneste Rdio lokker nu danskerne med et tilbud om gratis reklamefri musik i op til seks måneder.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Et halvt års forbrug af musik til nul kroner. Uden 'håndjern' og uden reklamer.

Sådan lyder lokkemaden nu herhjemme fra streaming-tjenesten Rdio, der er en konkurrent til Spotify. Det skriver flere internationale medier.

Tilbuddet er dog ikke helt så lovende, som det lyder, for i praksis er der et loft over, hvor mange numre du kan streame. I en besked på det sociale medie Twitter skriver Rdio selv, at tilbuddet lyder på 'op til' seks måneder.

Flere Twitter-brugere klager over kun at få syv dages gratis streaming. Men ifølge selskabets support-profil på Twitter træder perioden på 'op til' seks gratis måneder automatisk i kraft, når de syv dage er gået.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rdio er endnu relativt ukendt uden for USA, men det skal tilbuddet, der gælder Danmark og 14 andre lande, nu forsøge at ændre på.

En talsperson fra Rdio siger til PCMag.com, at tilbuddet skal ruske op i konkurrencen på streamingmarkedet og skaffe flere brugere til tjenesten.

Danske Janus Friis - kendt for sin succes med Skype - er medstifter af Rdio, som er baseret i USA og gemmer omkring 18 millioner musiknumre i kataloget.

Brugerne kan desuden vælge mellem to abonnementer til henholdsvis 49 kroner og 99 kroner om måneden, hvilket er de samme priser som hos konkurrenten Spotify.

Opdateret onsdag den 30. januar klokken 14.01 med afsnit om loft på streamingforbruget.

11 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
10
30. januar 2013 kl. 14:10

Kære læsere -

Det ser ud til, at de internationale medier, vi citerede fra i går, har fået tilbuddet fra Rdio en smule galt i halsen. Den omtalte periode er ganske rigtigt seks måneder, men der skal sættes det magiske 'op til' foran. I praksis vil man som Rdio-bruger se en grøn status-bjælke i grænsefladen, som på et eller andet niveau indikerer, at streaming-forbruget på ingen måde er ubegrænset det næste halve års tid.

Jeg har opdateret artiklen derefter.

Vh Mikkel, v2.dk

8
30. januar 2013 kl. 12:28

Jeg har brugt last.fm i flere år, og har været ganske tilfreds. Godt 15 kroner pr måned og mulighed for at streame i browser, desktop og mobilt.

Nu tilbyder last.fm ikke mere streaming i Danmark, så jeg måtte finde et alternativ. Mit behov er primært at kunne starte en "radiostation" og lade tjenesten vælge musik for mig. Jeg har ikke brug for at kunne vælge et helt album fra en bestemt kunstner.

Jeg var ikke tilfreds med hverken Spotify eller Rdio. Spotify koster for meget; jeg både har brug for linux- og mobil-understøttelse, og dermed et Premium-abonnement. Det samme galt for Rdio, der dog kan bruges i en browser, hvilket er et lille plus.

Til sidst fandt jeg http://www.jango.com/ - der virker i browser og mobilt (jeg bruger android app'en). Der er reklamer imellem numrerne, men hvis man knytte sin Jango-konto til Facebook, så er der mask. én om dagen, til gengæld dukker der så beskeder op på Facebook om den musik jeg lytter til. . Det er længe siden, at jeg har oplevet en reklame overhovedet.

Jango er gratis, det er ikke engang muligt at betale for et abonnement.

Jeg har oprettet en separat profil til Chrome med et link på desktoppen, der starter Jango. Det virker glimrende.

7
30. januar 2013 kl. 11:29

Jeg har lige oprettet en konto, men så vidt jeg kan se er det kun muligt at streame via desktoppen eller browseren sålænge man ikke betaler for det, dvs. man kan ikke streame via sit Sonos anlæg hvilket er hvad jeg benytter.

Tak for tilbuddet, men nej tak.

6
Indsendt af Mathias Jean J… (ikke efterprøvet) den ons, 01/30/2013 - 10:53

Jeg forstår simpelthen ikke, hvordan I får det til at fungere. Når jeg opretter mig, siger baren i toppen, at min prøveperiode slutter om syv dage i stedet for en måned som artiklen siger. Har I nogle forslag til, hvordan jeg løser det?

9
30. januar 2013 kl. 14:06

Jeg mailede deres support: Grunden til at du ikke ser 6 måneder endnu, er at Rdio Free først træder i kraft efter de 7 dage er gået.

Indtil da er der fuld adgang til mobil applikationen, den mister man når Rdio Free træder i kraft.

4
29. januar 2013 kl. 16:01

ligesom Netflix ikke giver danskerne gratis film streaming uden reklamer!

Der er udelukkende tale om, at der bliver givet en 6 måneders prøveperiode på en streamningtjeneste, mod forventning af at x% vedbliver med at betale efter prøveperioden.

Jeg ville også forvente, at man vil tilmeldingen til denne "gratis" service, stadig skal oplyse kreditkort oplysninger, så de når man efter 6 måneder har glemt at opsige det gratis medlemskab, automatisk trækker efterfølgende måneder.

Lang prøveperiode - ja, gratis absolut nej.

5
29. januar 2013 kl. 21:28

Nope Du skal oplyse navn, adresse oplysninger og fødselsdato, også er du ellers kørende, hvis altså ikke du vælger at logge ind med facebook. Jeg har ikke fodret den med nogle kreditkortoplysninger.

Der er dog et "men" - der er sådan en udefinerbar tæller/bar i toppen der bliver mindre og mindre, og det skulle være "hvor meget" gratis musik man har tilbage den pågældende måned. Dette er dog ikke defineret som et tal.

1
29. januar 2013 kl. 15:03

Er det bare mig eller gælder de 6 måneder ikke på mobilen?

Edit: og inde i desktop appen står der min profil udløber om 7 dage, så hvordan får man et halvt år?

3
29. januar 2013 kl. 15:28

Jeg har haft en gratis profil for længe siden hos Rdio, og kan kun vælge betalingsabonnementer - ikke 6 måneder gratis :-(

2
29. januar 2013 kl. 15:28

Jeg har samme problem. 7 dage så gider jeg ikke engang give det en chance, vi skal op på 6 måneder ellers er det ikke sjovt.