Skype-milliardær giver danskerne gratis musikstreaming - uden reklamer

Skype-stifter Janus Friis' musiktjeneste Rdio lokker nu danskerne med et tilbud om gratis reklamefri musik i op til seks måneder.

Et halvt års forbrug af musik til nul kroner. Uden 'håndjern' og uden reklamer.

Sådan lyder lokkemaden nu herhjemme fra streaming-tjenesten Rdio, der er en konkurrent til Spotify. Det skriver flere internationale medier.

Tilbuddet er dog ikke helt så lovende, som det lyder, for i praksis er der et loft over, hvor mange numre du kan streame. I en besked på det sociale medie Twitter skriver Rdio selv, at tilbuddet lyder på 'op til' seks måneder.

Flere Twitter-brugere klager over kun at få syv dages gratis streaming. Men ifølge selskabets support-profil på Twitter træder perioden på 'op til' seks gratis måneder automatisk i kraft, når de syv dage er gået.

Rdio er endnu relativt ukendt uden for USA, men det skal tilbuddet, der gælder Danmark og 14 andre lande, nu forsøge at ændre på.

Læs også: Skype-stiftere satser på nyskabende internetradio til iPhone

En talsperson fra Rdio siger til PCMag.com, at tilbuddet skal ruske op i konkurrencen på streamingmarkedet og skaffe flere brugere til tjenesten.

Danske Janus Friis - kendt for sin succes med Skype - er medstifter af Rdio, som er baseret i USA og gemmer omkring 18 millioner musiknumre i kataloget.

Brugerne kan desuden vælge mellem to abonnementer til henholdsvis 49 kroner og 99 kroner om måneden, hvilket er de samme priser som hos konkurrenten Spotify.

Opdateret onsdag den 30. januar klokken 14.01 med afsnit om loft på streamingforbruget.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Mads ss

Er det bare mig eller gælder de 6 måneder ikke på mobilen?

Edit: og inde i desktop appen står der min profil udløber om 7 dage, så hvordan får man et halvt år?

 • 1
 • 0
#4 Deleted User

ligesom Netflix ikke giver danskerne gratis film streaming uden reklamer!

Der er udelukkende tale om, at der bliver givet en 6 måneders prøveperiode på en streamningtjeneste, mod forventning af at x% vedbliver med at betale efter prøveperioden.

Jeg ville også forvente, at man vil tilmeldingen til denne "gratis" service, stadig skal oplyse kreditkort oplysninger, så de når man efter 6 måneder har glemt at opsige det gratis medlemskab, automatisk trækker efterfølgende måneder.

Lang prøveperiode - ja, gratis absolut nej.

 • 4
 • 1
#5 Mads Vibe Rasmussen

Nope Du skal oplyse navn, adresse oplysninger og fødselsdato, også er du ellers kørende, hvis altså ikke du vælger at logge ind med facebook. Jeg har ikke fodret den med nogle kreditkortoplysninger.

Der er dog et "men" - der er sådan en udefinerbar tæller/bar i toppen der bliver mindre og mindre, og det skulle være "hvor meget" gratis musik man har tilbage den pågældende måned. Dette er dog ikke defineret som et tal.

 • 0
 • 0
#6 Anonym

Jeg forstår simpelthen ikke, hvordan I får det til at fungere. Når jeg opretter mig, siger baren i toppen, at min prøveperiode slutter om syv dage i stedet for en måned som artiklen siger. Har I nogle forslag til, hvordan jeg løser det?

 • 0
 • 0
#7 Jørgen Ramskov

Jeg har lige oprettet en konto, men så vidt jeg kan se er det kun muligt at streame via desktoppen eller browseren sålænge man ikke betaler for det, dvs. man kan ikke streame via sit Sonos anlæg hvilket er hvad jeg benytter.

Tak for tilbuddet, men nej tak.

 • 2
 • 0
#8 Søren Lund

Jeg har brugt last.fm i flere år, og har været ganske tilfreds. Godt 15 kroner pr måned og mulighed for at streame i browser, desktop og mobilt.

Nu tilbyder last.fm ikke mere streaming i Danmark, så jeg måtte finde et alternativ. Mit behov er primært at kunne starte en "radiostation" og lade tjenesten vælge musik for mig. Jeg har ikke brug for at kunne vælge et helt album fra en bestemt kunstner.

Jeg var ikke tilfreds med hverken Spotify eller Rdio. Spotify koster for meget; jeg både har brug for linux- og mobil-understøttelse, og dermed et Premium-abonnement. Det samme galt for Rdio, der dog kan bruges i en browser, hvilket er et lille plus.

Til sidst fandt jeg http://www.jango.com/ - der virker i browser og mobilt (jeg bruger android app'en). Der er reklamer imellem numrerne, men hvis man knytte sin Jango-konto til Facebook, så er der mask. én om dagen, til gengæld dukker der så beskeder op på Facebook om den musik jeg lytter til. . Det er længe siden, at jeg har oplevet en reklame overhovedet.

Jango er gratis, det er ikke engang muligt at betale for et abonnement.

Jeg har oprettet en separat profil til Chrome med et link på desktoppen, der starter Jango. Det virker glimrende.

 • 0
 • 0
#10 Deleted User

Kære læsere -

Det ser ud til, at de internationale medier, vi citerede fra i går, har fået tilbuddet fra Rdio en smule galt i halsen. Den omtalte periode er ganske rigtigt seks måneder, men der skal sættes det magiske 'op til' foran. I praksis vil man som Rdio-bruger se en grøn status-bjælke i grænsefladen, som på et eller andet niveau indikerer, at streaming-forbruget på ingen måde er ubegrænset det næste halve års tid.

Jeg har opdateret artiklen derefter.

Vh Mikkel, v2.dk

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere