Skype-fejl giver svartider på op til 60 sekunder på folketinget.dk

En fejl i Skypes tilføjelsesprogram til Internet Explorer giver Skype-brugere problemer med svartider på op til 60 sekunder på Folketingets hjemmeside.

Folketingets hjemmeside og telefoniprogrammet Skype går for tiden cirka lige så godt i spænd som cornflakes og tabascosovs.

En fejl i de nyere udgaver af Skype med versionsnumrene 4.x giver brugere af folketinget.dk problemer med svartider på op til 60 sekunder, hvis brugeren ved siden af Skype også har installeret Skypes særlige tilføjelsesprogram til Internet Explorer.

Den seneste udgave af Skype er i skrivende stund version 4.2 til Windows-platformen.

Problemet skyldes angiveligt den funktion i Skype-tilføjelsen, som automatisk læser hjemmesidens HTML-kode igennem for at lave telefonnumre om til 'skype-ificerede' numre, som brugeren kan bede Skype om at ringe op til direkte fra hjemmesiden.

»Det er det, som gør, at Folketingets sider synes at "fryse" i op til 60 sekunder,« skriver Folketingets it-afdeling i en redegørelse.

Den dybereliggende, tekniske årsag til problemet fremgår ikke af redegørelsen.

Brugeren må selv deaktivere tilføjelse

Normalt kan funktionaliteten slås fra ved at medsende en kommando til Skype, men det lader sig ikke gøre i dette tilfælde.

»En fejl i Skype version 4.x gør, at Skype ikke respekterer denne kommando. Så vi kan desværre ikke ikke slå det fra,« skriver it-afdelingen.

Brugeren kan dog selv omgå problemet ved at deaktivere Skype-tilføjelsen i browseren, hvilket Folketingets it-afdeling nu har offentliggjort en vejledning til.

Vejledningen omfatter både Internet Explorer og konkurrenten Firefox, selvom problemet ifølge Folketingets it-folk umiddelbart kun ser ud til at berøre Internet Explorer.

Det er kun lidt mere end en uge siden, at folketinget.dk senest oplevede problemer.

Hjemmesiden var utilgængelig i næsten et døgn i forrige weekend, hvilket skyldtes en udløbet softwarelicens til folketinget.dk's underliggende CMS-platform fra Sitecore.

**Læs også: **Addition i ny brøler: Forældet Sitecore-licens sendte folketinget.dk i sort

Version2 har forsøgt at få en kommentar fra Folketingets it-afdeling, hvilket ikke er lykkedes inden deadline.

**Opdatering kl. 12.50: **It-afdelingen i Folketinget oplyser i en e-mail til Version2, at Skype-plugin'et til Internet Explorer generelt har været kendt for at give problemer, både layout-mæssigt ved formattering af telefonnumre, og med nedsat browserhastighed. I øvrigt henviser man til Microsofts beskrivelse af problemet.

It-afdelingen oplyser, at man ikke har været i kontakt med Skype vedrørende problemet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Søren Malling

Version2 har forsøgt at få en kommentar fra Folketingets it-afdeling, hvilket ikke er lykkedes inden deadline.

Når artiklen mere eller mindre lægget vægt på at problemet er relateret til Skype softwaren, finder jeg det langt mere interessant med en kommentar fra Skype end Folketingets IT-afdeling?!

 • 0
 • 0
#2 Anonym

Hvad med alle andre sider med telefon numre på som skype skal tygge sig igennem.

Er der også vente tid på dem? Og er det fordi der er mange numre på siden at det lang tid for skype?

 • 0
 • 0
#4 Daniel Madsen

Jeg har i 2 tilfælde tidligere på nogle af vores hjemmesider oplevet uforklarlige problemer med meget lange client-side response tider hvor det ikke kunne forklares med noget der gik galt i vores ende. Vi endte i begge tilfælde med at gennemgå de plugins der var installeret i brugerens browser og systematisk disable disse og her viste det sig i begge tilfælde at der var installeret Skype-plugin og at det var dette der forårsagede problemet.

Det er tydeligt at deres parsing af HTML'en for at injecte deres telefon-numre script ikke er lavet helt heldigt og det må siges at være lidt et problem når man tænker på Skypes store udbredelse, samt at mange brugere slet ikke aner at plugin'et er blevet installeret i deres browser.

Skype teamet er blevet gjort opmærksomme på problemet og der er flere posts på deres forum omhandlende ustabil browser-opførsel som følge af plugin'et. Ville være meget rart med et svar fra dem.

Edit: Skal iøvrigt lige bemærkes at I begge tilfælde jeg var involveret i var der ikke engang tale om at vi listede telefon-numrer på siderne, men deres plugin parser jo siden uanset for at detecte om der skulle forefindes telefonnumrer.

 • 0
 • 0
#6 Christian W. Moesgaard

Kan overhovedet ikke forstå hvad det Skype plugin skal gøre godt for. Det er jo ikke fordi det er svært at kopiere 11 tegn fra sin webbrowser ind i Skype... :p

Jeg bruger selv Skype, og jeg er så træt af at fjerne det åndssvage plugin hver gang jeg installerer. :(

 • 0
 • 0
#8 Christian W. Moesgaard

Well... plugins er en dejlig ting, og Google Chrome vil få samme problem da den også har plugins og extensions. Det vil sige, den får det efter faktisk bliver populær, hvis det nogensinde sker.

Plugins man ikke ønsker, dvs. hvad essentielt er malware, er et stigende problem. ActiveX controls er stort set døde (det var IE's version af extensions) fordi det blev misbrugt.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere