Skype: 3D-opkald ligger langt ude i fremtiden

3D-opkald på Skype kan være mange år fra at være en realitet, lyder det fra firmaet, der arbejder aktivt for at få teknologien til at blive moden.

Skype arbejder aktivt med 3D-skærme og optagelse i 3D, skriver BBC, der i forbindelse med Skypes 10 års jubilæum har fået et eksklusivt interview.

Skype, der blev stiftet af danske Janus Friis og svenske Niklas Zennström, er nu ejet af Microsoft. Ifølge Mark Gillett, Microsofts vicedirektør for Skype, kan der gå mange år, før teknologien er moden, selv om firmaet altså allerede nu arbejder med teknologien

Mark Gillett siger til BBC, at mens der er sket en masse fremskridt i skærmteknologi, og at mange nu har tv- og computerskærme, der understøtter 3D-teknologien, er selve teknologien til at optage i 3D ikke helt moden. Det er blandt andet problematikken med at have to kameraer, der skal pege på det samme punkt i præcis den rigtige vinkel, der besværliggør udbredelsen af teknologien.

Microsofts spillekonsol Xbox er kendt for tilbehøret Kinect, der med to kameraer netop kan opfange 3D-billeder. Interviewet med BBC nævner dog ikke noget om brugen af Kinect til optagelse af 3D-billeder.

Derimod nævnes det, at Microsoft arbejder på at tilbyde full HD-opkald (1080p) til den kommende spillekonsol Xbox One, og at de også arbejder på at bringe samme kvalitet af opkald til andre enheder - endda også konkurrenten Sonys spillekonsol PlayStation 4. At sende og modtage videoopkald i full HD kræver dog noget regnekraft, og derfor understreger Mark Gillett, at muligheden vil ramme bærbare computere og tablets før smartphones.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere