Det Randers-baserede energiselskab Elro forsøgte at sælge bredbåndsselskabet Skyline i ét stykke, men uden held. Nu er Skyline erklæret konkurs, og resterne forsøges solgt i to dele.
»Jeg kan ikke sige, hvem vi forhandler med, men vi har nogen, der er interesseret i at købe privatkunderne, og så ligger vi også i forhandlinger med nogen om at købe erhvervskunderne,« siger administrerende direktør Chris Dahlerup fra Elro til Version2.
De to dele af forretningen er baseret på to forskellige trådløse bredbåndsteknologier, henholdsvis Wimax for privatkunderne og FWA for erhvervskunderne, og det er blandt andet derfor, at konkursboet nu forsøges solgt i to dele.
Konkursen kom, efter Elro måtte indse, at de ikke lykkedes at få skabt en rentabel forretning i Skyline, og det heller ikke lykkedes at finde en køber til hele selskabet.
»Vi havde simpelthen ikke råd til at fortsætte, og vi kunne ikke finde en køber til projektet,« siger Chris Dahlerup.
Hun peger på to faktorer, som gjorde udslaget for, at Skyline ikke blev en succes. Dels faldt priserne på bredbåndsforbindelser hurtigere end ventet, så de i dag ligger på cirka en tredjedel af prisen i 2007, hvor Skyline blev etableret. Og dels gik det hurtigere med at få andre trådløse bredbåndsteknologier på markedet, end man havde forventet.
Elro har tabt 1,5 milliarder kroner på Skyline, men regningen bliver ikke umiddelbart sendt videre til Elros cirka 100.000 forsyningskunder.
»Vi vil ikke lade elkunderne betale. Det har vi ikke noget ønske om,« siger Chris Dahlerup.
Elro forventer at overtage cirka 84 medarbejdere fra Skyline, som arbejder med områder, som falder ind under Elros mere klassiske arbejdsområder. Resten af de i alt 156 medarbejdere i koncernen, som har været beskæftiget med Skyline, er suspenderet med virkning fra torsdag og må nu vente på, hvad der sker med konkursboet.
Cirka 35 af disse medarbejdere vil dog muligvis blive tilbudt at indgå i et nødberedskab for at opretholde driften, mens konkursboet er under afvikling.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.