Skydespil-giganter kræver spillernes telefonnumre for at sikre god opførsel

11. oktober 2022 kl. 10:234
Skydespil-giganter kræver spillernes telefonnumre for at sikre god opførsel
Illustration: Blizzard.
Spillere må registrere deres telefonnumre, hvis de vil spille de nyeste spil i de populære spilserier 'Overwatch' og 'Call of Duty'.
Artiklen er ældre end 30 dage

Hvis du vil træde ind på de digitale slagmarker i de ultra-populære skydespilserier 'Overwatch' og 'Call of Duty', så må du først registrere dit telefonnummer. 

Det skriver spilselskabet bag titlerne, Activision Blizzard, i en blog på sin hjemmeside

»'Call of Duty: Mordern Warfare II', samt nye 'Overwatch 2'- og 'Call of Duty: Mordern Warfare'-konti, kræver at du tilføjer dit telefonnummer til din Battle.net-konto«. 

Telefonnumrene kræver som en sikkerhedsforanstaltning mod dårlig opførsel online. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Ved at begrænse antallet af gratis konti, som en enkelt person kan skabe, får vi hjælp til at holde spillere til regnskab for deres handlinger, og dermed reducere giftig adfærd og snyd, som kan sikre et positivt fællesskab for alle spillere,« skriver Activision Blizzard. 

Der vil fremover også blive introduceret teknologier som machine learning og lydtranskription, som kan opdage giftig adfærd og snyd. Activison Blizzard understreger dog, at teknologien vil bero på, at spillere angiver de spiller, de møder som de finder ubehagelige. 

 

 

 

 

 

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
14. oktober 2022 kl. 14:02

Man kunne vel bare lade verificere af konti, evt med kreditkort, være frivilligt. Så kan man som spiller, vælge om man gider spille med snyder.

3
11. oktober 2022 kl. 23:49

Hvis man ønsker at vide om indgivelse af telefonnr. har en indflydelse på profilopretning, så bare se til Facebook. Det blir alligvel ofte brugt til andre formål som tracking end sikkerhed i stedet, og desværre senere lækket i datalækager.

Det var måske bedre at se hen imod et licensnummer/profil ID eller lign. knyttet til hver enkelt købt spil (både fysisk og digital udgave). Her kan der så være udfordring med videresalg. Men der kunne i tilknytning laves et offentlig opslag til tjek om licensnummeret er blokeret eller har fået "klager" eller lign. Her vil straffen typisk også være større beløbsmæssigt ved at købe et nyt spil end at få et nyt telfnr.

2
11. oktober 2022 kl. 10:55

Lyder fornuftigt nok.. Twitter kunne bruge noget af det samme - så man ikke bare kan have en mill. falske konti - så når en bliver blokeret af alle - skaber man bare en ny.

1
11. oktober 2022 kl. 10:49

Ikke opførelse, men opførsel!