Pentagon bygger kopi af internettet: Øvelsesterræn for cyberkrig

Illustration: leowolfert/Bigstock
USA's forsvarsministerium er i gang med at bygge en kopi af internettet, som it-tropperne skal bruge til at træne forskellige typer cyberangreb.

I USA er man i gang med at bygge noget så omfattende, som hvad der beskrives som en kopi af internettet. Det er landets forsvarsministerium, der står bag den 130 millioner dollar dyre ordre, som de afgav for tre år siden, og som skal stå færdig i midten af 2012.

Det er blandt andet firmaer som Lockheed Martin Corp., der i forvejen er den førende leverandør til USA’s forsvar, som er i gang med at udvikle systemet, der går under navnet, ’National Cyber Range’. Det skriver Reuters.

Den digitale skydebane, eller øvelsesterræn, skal blandt andet bruges af forsvarsministeriets cyberkrigere fra ’Cyber Command’. Tjenesten blev oprettet tilbage i 2009, da man anerkendte, at landets daværende forsvar ikke var i stand til at håndtere den stigende trussel fra digital krigsførelse.

Træningsbanen skal bestå af en række lukkede testkasser, hvor soldaterne kan gennemgå forskellige uafhængige øvelser, eller blive indlejret i større øvelsesscenarier alt efter øvelsens karakter.

Med systemet er det blandt andet muligt at teste nye netværksprotokoller og satellit- og radiokommunikation. Ideen er, at det skal være muligt at opsætte og gennemføre øvelserne væsentlig hurtigere end det er i dag.

Men for at kunne nedsætte forberedelsestiden til ’dage modsat de uger, det tager i øjeblikket’, som talsmand Eric Mazzacone fra DARPA udtaler til Reuters, så kræver det, at militæret har et lukket træningssystem til rådighed, som de kan opsætte og nulstille uden at skulle bekymre sig om sikkerheden.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere