Skuffet dansk Wave-udvikler: 1.000 timers arbejde tabt på gulvet

Der er ærgrelse, men ikke den store overraskelse at spore hos to danske udviklere, der begge har haft den nu afdøde Google-teknologi Wave oppe under neglene.

Omkring 1.000 timers softwareudvikling er spildt.

Det er virkeligheden for den danske Wave-udvikler Daniel Graversen oven på Googles beslutning om at stoppe udviklingen af det højt profilerede samarbejdsværktøj Google Wave efter manglende tilslutning fra brugerne.

**Læs også: **Google lægger samarbejdsværktøjet Wave i graven

Daniel Graversen står bag Wave-applikationen Caseish, som kan bruges til at holde styr på status af 'waves' under for eksempel Scrum-projekter og sagsbehandlinger.

Han så nyheden om Google Waves endeligt onsdag aften.

»Jeg synes, det virker lidt mærkeligt, at man stopper udviklingen af noget, som er så nyskabende og kunne revolutionere kommunikationen specielt i virksomheder,« siger Daniel Graversen.

Google Wave er designet til at samle det hav af forskellige værktøjer som e-mail, chat og sociale medier, som virksomheder typisk bruger til kommunikation, i ét og samme 'flow' i browseren.

På den måde kan flere personer deltage i samme 'wave', hvor der kan chattes om og redigeres i for eksempel en mødedagsorden eller et udkast til et projektoplæg. Altså flere former for digital kommunikation samlet ét og samme sted.

Googles beslutning kommer dog ikke helt bag på Daniel Graversen.

»Der har ikke været den store opbakning til Wave det seneste stykke tid, og vi har heller ikke set Google melde ud, at nu er der så og så mange virksomheder og brugere, der benytter Wave. Men uden den nødvendige tilslutning er det måske meget godt, at de trækker stikket nu, frem for at vente et halvt eller et helt år,« siger Daniel Graversen.

Bachelorstuderende ved den naturvidenskabelige linje på RUC, Bjarke Walling, er heller ikke chokeret over nyheden om Waves død.

»Når jeg har snakket med andre om Google Wave, har konklusionen altid været, at det ikke har fungeret optimalt. Der er ikke sket nok med udviklingen af Google Wave siden preview-fasen,« siger Bjarke Walling, der blandt andet har prøvet kræfter med Google Wave til Wave-hackathon i København.

**Læs også: **Googles bølge er let at erobre for udvikleren med ben i næsen

Daniel Graversen påbegyndte udviklingen af Wave-applikationen Caseish for omkring ét år siden og har efter eget udsagn lagt omkring 1.000 timers arbejde i den.

Så det er ikke forkert at udlægge det sådan, at du er skuffet over beslutningen?

»Det er korrekt. Men det er et sats at begynde at udvikle applikationer, inden platformen er klar. På den anden side kan man også sige, at platformen har brug for applikationer for at være interessant, så det er lidt spørgsmålet om hønen og ægget. Men jo, jeg er meget skuffet, og det har været hårdt arbejde, som nu er spildt.«

Har du mulighed for at videreudvikle din Wave-applikation som en selvstændig webapplikation?

»Oprindeligt var idéen faktisk, at den skulle være en selvstændig webapplikation. Men den er designet til at køre i Wave, så umiddelbart kan jeg ikke lige se, at jeg kan fortsætte udviklingen af den,« siger Daniel Graversen.

Google Wave blev lanceret i maj 2009, i første omgang til brug for udviklere.

I september 2009 blev der udsendt 100.000 invitationer til preview-versionen af Google Wave, mens tjenesten blev åbnet op for den brede offentlighed i maj i år.

Ifølge én af Googles topchefer, Urs Hölzle, lever nogle af de centrale teknologier i Wave videre. Det gælder blandt andet drag-and-drop til og fra browseren og realtidsvisning af tasteanslag ? funktionalitet, der allerede lagt tilgængelig som open source.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (16)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Rasmus Toftdahl Olesen

Det virker lidt halv hjertet at google skrotter projektet efter kun 3 måneders offentlig tilgængelighed (siden maj).

Mon ikke beslutningen er taget noget før, jeg går ikke udfra a gmail fik en masse brugere så snart det blev offentliggjort men også skulle "løbes igang".

 • 0
 • 0
#3 Deleted User

Daniel Graversen påbegyndte udviklingen af Wave-applikationen Caseish for omkring ét år siden og har efter eget udsagn lagt omkring 1.000 timers arbejde i den.

Han er ikke fra Google, han udvikler på Googles platform (og har nok lært en lektie om hvad man risikerer når man baserer sin forretning 100% på et tredjepartsprodukt).

 • 0
 • 0
#5 Herp Derp

Har de tænkt sig at lukke tjenesten fuldstændigt, eller stopper de bare udviklingen?

Rigtig mange på Århus Universitet bruger det hver eneste dag. Jeg har selv kun oplevet meget få problemer med den seneste version, og de har aldrig ført til datatab.

 • 0
 • 0
#7 Patrick Moog

"og har nok lært en lektie om hvad man risikerer når man baserer sin forretning 100% på et tredjepartsprodukt"

Det er der da rigtig mange firmaer der gør, men i dette tilfælde hvor det stadig er et beta produkt, så var det nok ikke helt risikofrit. På den anden side, hvis man skal være first mover på så er man jo nødt til at være lidt fremme i skoene :)

 • 0
 • 0
#9 Jesper Lund Stocholm Blogger

Hej Martin,

har nok lært en lektie om hvad man risikerer når man baserer sin forretning 100% på et tredjepartsprodukt

Det er lidt en pudsig udtalelse - al den stund, at størstedelen af de danske IT-huse baserer deres forretning på "tredjepartsprodukter" - om de så hedder .Net, Lotus Notes, SharePoint, Java, OOo, Drupal, Google Docs, Cloud, FaceBook, Twitter etc.

Det er naturligvis altid en risiko ved at være først på beatet, men den risiko var sikkert en beregnet risiko af Daniel. At GMail var i beta i en milliard år (i internet tid) gør det jo kun sværere at vurdere fremtiden i det.

Hvis Google havde bibeholdt Wave, så ville Daniel til gengæld have haft en unik position, og det er ærgeligt, at det ikke gik bedre.

:-)

 • 0
 • 0
#10 Peter Sommer

Google wave må verdens bedste eksempel på hvordan lancering af et nyt produkt kan kikse fuldsændigt! lige til skolebogen.

Har aldrig selv prøvet det, og har kun set det ganske lidt omtalt i "smalle" medier (undskyld til ing. og version2). EN gang (og kun EN gang) har min gmail opfrodret mig til at prøve...

En virksomhed med så mange muskler og så mangle kunder inden (ca. alle i hele verden) burde - lige meget hvor ringe produktet end måtte være - kunne flytte det lidt mere.

Tænk bare på hvor meget L**t microsoft (og andre) igennem tiderne har pakket folk på! og fået penge for det...!

Jeg er rystet, hvis ikke alle marketting folk hos google er fyret og sendt til nordpolen...

 • 0
 • 0
#12 Morten Kjeldgaard

fordi det kører mega-langsomt, og -- især -- fordi jeg ikke kunne finde ud at at intergrere det i mit normale workflow. F.eks. kan man ikke modtage en almindelig email på sin wave konto, og man kan heller ikke sende en almindelig email. Det bebrænser brugen til de nørder der har tilmeldt sig; blandt mine normale kontakter var der kun en. Men konuceptet er fantastisk og jeg synes det er en skam at Google lukker for wave frem for at fortsætte udviklingen.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere