Skubber lancering til det yderste: Digital Post går først i luften i slutningen af marts

Digitaliseringsstyrelsen oplyser, at den nye Digital Post-løsning lanceres den 21. marts Illustration: Digitaliseringsstyrelsen/Agnete Schlichtkrull
Digital Post-løsningen blev udskudt i sidste øjeblik på grund af corona-situationen. Nu er der fastsat en ny dato for lanceringen af løsningen, oplyser Digitaliseringsstyrelsen. Ifølge Version2's oplysninger rykkes lanceringen længst muligt ud i fremtiden.

Når vinteren er vel overstået, og pandemien forhåbentlig har lagt sig en smule , lanceres den udskudte Digital Post-løsning.

Det bliver i følge en pressemeddelelse fra Digitaliseringsstyrelsen nemlig først den 21. marts 2022, at e-Boks afløses af den nye Digital Post-løsning, der skal håndtere de bunkevis af breve fra det offentlige.

Løsningen skulle være gået i luften den 30. november, men få dage forinden blev lanceringen afblæst på grund af coronaepidemien og en ny dato blev fastsat til første kvartal 2022.

Version2 og DigiTech har senere kunne dokumentere, hvordan særligt landets regioner var i mere eller mindre panik helt op til lanceringen og frygtede for konsekvenserne ved ovargangen til den nye løsning.

Læs også: Regionerne rystede af skræk inden lanceringen af Digital Post: Frygtede for patienternes sikkerhed

Den nye dato i marts er fastsat i samarbejde med staten, regionerne og kommunerne samt leverandørerne af den nye løsning. Men alt tyder på, at det lanceringen forsøges skubbet så langt som muligt ud i fremtiden.

Det var således fastsat, at lanceringen skulle foregå i første kvartal næste år, hvilket indebærer januar, februar og marts. Men ifølge Version2s oplysninger er den 21. marts tæt ved den yderste grænse, lanceringen har kunnet skubbes.

I uge 48 blev der således afholdt fire workshops, hvor de store aktører som ATP, Skatteforvaltningen, regionerne, en række kommuner, Kombit og leverandørerne deltog. Her blev der fra det offentlige afgivet et klart ønske, om at løsningen skulle lanceres i en periode midt i måneden mellem den 10. og den 20. samt, at man skulle undgå vinterferien i uge 7 og 8.

Formålet er sandsynligvis at undgå perioder med mange forsendelser af breve til borgerne, men med valget af den 21. marts har det offentlige altså valgt den sidste af de tre måneder i første kvartal og en af de allersidste dage omkring det interval, som det offentlige har sagt god for.

Indtil videre kører e-Boks videre. Hvad det kommer til at koste frem til lanceringen er endnu uvidst. Iføgle Version2s oplysninger kan man nu begynde at "estimere de økonomiske konsekvenser af udskyldelsen." Det forventes, at et nyt såkaldt aktstykke kan præsenteres for Folketingets Finansudvalg midt i januar.

Læs også: Efter udskudt Digital Post: Stadig ingen pris eller bagkant på forlængelse af E-boks

Digital Post-løsningen skal stå for afsendelsen af post mellem 600 myndigheder, 800.000 virksomheder og 4,5 millioner borgere herhjemme.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere