Skoleelever tester cloud computing i Herning

Et pilotprojekt med en 7. klasse i Herning Kommune skal afprøve muligheden for at bruge cloud-løsninger i undervisningen og afklare, om Bring-Your-Own-Device kan fungere i skolerne.

En 7. klasse med 23 elever i Herning Kommune har siden november sidste år brugt Samsung Galaxy Tab 10.1 i undervisningen. Ikke for at teste tablets men for at teste, hvordan cloud computing kan bruges i skolerne.

Pilotforsøget er blevet til som et samarbejde mellem Gjellerupskolen, Herning Kommune og konsulentfirmaet Cloud Iteration.

Formålet med projektet er dels at afprøve muligheden for at bruge cloud-tjenester i undervisningen som eksempelvis Google Docs, og dels at vurdere hvordan Bring-Your-Own-Device eller BYOD kan fungere i en skoleklasse.

Med BYOD behøver skolerne ikke stille udstyr til rådighed for alle eleverne. Ved at benytte cloud-tjenester til undervisningen er det samtidig underordnet, hvilken enhed eleverne bruger til at få adgang til tjenesterne.

Skolerne forventer på længere sigt at kunne opnå en besparelse på indkøb af undervisningsmateriale på papir.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Frederik Lassen

Rigtig godt initiativ! Vi har længe i min klasse brugt Google Docs og BYOD. Ingen computere er stillet til rådighed i undervisningen, med mindre man booker 'computer rummet', og det er ikke så fleksibelt! Det har dog taget lidt tid og kræfter at få lærerne til at indse at IT er vejen frem, men det er lykkedes for os. Nu håber jeg bare at andre klasser landet rundt 'gør oprør' og får lærerne til at begynde at bruge IT i undervisningen!

  • 3
  • 0
Daniel Udsen

BYOD i et miljø hvor slutbrugerne ikke nødvendigvis har ubegrænsede resourcer har det med at give et ton af administrative/juridiske problemer.

Er det realistisk med en laissez faire tilgang hvor der ingen politik er for udstyrs kvalitet og sikkerhed?

Er det OK at en folkeskole kræver lukkede remote access klienter(der ofte inholder spyware funktionalitet) med ring 0 adgang instaleret på elerverns private udstyr?

Er det OK at en folkeskole stiller krav om indkøb af udstyr over for forældre og hvor detaljerede må den slags kav værre?

Det er en diskussion man er nødt til tage når der tales BYOD der har det med at blive glemt.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere