Skole og Skat fik Digitaliseringsprisen

19. marts 2014 kl. 17:301
SKAT og Vejle Kommune, der løb med de to priser til årets uddeling af Digitaliseringsprisen, der blev uddelt på konferencen Offentlig digitalisering 2014 i Aarhus.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Underdirektør i Skat Richard Hanlov koketterer fra scenen med, hvor glad han er for at Skat også kan anerkendes for noget positivt. Han har netop modtaget årets Digitaliseringspris for et projekt, der er banebrydende idet, det er første gang en offentlig myndighed skaber en løsning, der sælger personfølsom data fra private borgere til virksomheder, der ønsker at kreditvurdere borgeren. I Skats eSKATdasta-løsning sker dette først ved borgerens samtykke med NemID lige inden data overføres.

Digitaliseringsprisen, der i år har tiårsjubilæum, falder i to kategorier, hvoraf Skat i dag løb med effektiviseringsprisen. Effektiviseringen ligger i effektiviserede arbejdsprocesser, hvor data kan indhentes direkte i kreditvurderingen og bevillingsprocesser og hurtigere ekspedition. Endelig bidrager eSKATdata til at styrke inddrivelsen af restancer til de offentlige myndigheder, oplyser Skat.

I prisens anden kategori, Velfærdsprisen, vandt Vejle Digitale Skoler under Vejle Kommune, hvor det er lykkes at få 12.000 elever og 1200 lærere og pædagoger på nettet. Samtidig har man designet et indholdsforløb for, hvordan lærere og elever kan tage teknologien i brug "i en tid, hvor det analoge ikke længere er tilstrækkeligt", som det blev udtrykt.

»Det digitale fokus på velfærd er støt stigende i disse år, og folkeskolen er et af de helt centrale områder. Vejle Kommune har med projektet vist, at kommunerne med en solid indsats kan være med til at rykke barren væsentligt inden for digitalisering og undervisning. Projektet har ikke bare bidraget til nye undervisningsformer og samarbejdsformer blandt lærerne. Det har også sat sit præg på hele den måde skoler og forvaltningen tænker og handler på«, siger Per Andersen, adm. direktør i DANSK IT og medlem af Digitaliseringsprisens dommerkomite.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Prisuddelingen afrundede dag et i Dansk IT’s konference om digitaliseringen af det offentlige Danmark. En konference, der er besøgt af omtrent 1000 gæster.

»Digitaliseringsprisen er med til at øge kendskabet til de digitaliseringsinitiativer i den offentlige sektor, som skaber mest værdi. Digitalisering er en væsentlig faktor for moderniseringen af den offentlige sektor, men kræver at vi målrettet leverer de varslede gevinster. Prisen er med til at sætte spot på en række af de bedste projekter, så andre kan lære frem for selv at finde på,« siger Lars Frelle-Petersen, direktør i Digitaliseringsstyrelsen og en af initiativtagerne til Digitaliseringsprisen.

Konferencen fortsætter torsdag.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
19. marts 2014 kl. 23:02

Men tillykke da...