Som privatkunde er det dyrt og svært at beskytte sig mod DDoS-angreb, som rammer flere og flere danskere. Derfor bør man undgå at blive ramt i første omgang. Et DDoS-angreb er oftest rettet mod en bestemt IP-adresse. Kender man ikke IP-adressen, kan man derfor ikke angribe sitet eller forbindelsen.
Version2 beskrev i går, hvordan op imod 100 danskere dagligt får deres internetforbindelse lammet af et DDoS-angreb. Og det er oftest angreb mod en udvalgt bruger, lyder det nu fra branchekyndige:
'DDoS rammer ikke tilfældigt. Det koster penge at iværksætte en DDOS-kampagne mod en IP, så i 99,9 procent af tilfældene er angrebet bevidst sigtet mod den IP, som rammes, og i 0,1 procent af tilfældene taster angriberen en forkert IP-adresse,' skriver udviklingschef hos Fullrate Steen Enevoldsen i et af vores kommentarspor.
Der er ifølge udbyderne en klar konsensus om, at angrebene rammer ganske særlige kundesegmenter. Der er her tale om gamere, dabattører og små virksomhedsejere. Er du en del af et eller flere af de segmenter, bør du undgå, at din IP er let tilgængelig.
Ingen endegyldig løsning
Din IP-adresse figurerer flere steder, end du umiddelbart tror. Blandt andet findes flere lettilgængelige programmer kaldet IP-resolvers, der kvit og frit kan snuppe IP-adresser fra Skype-kontoer.
Derudover er din IP offentligt tilgængeligt på flere gratis forum-platforme, og medmindre du bruger browsere, der beskytter din IP-adresse, som for eksempel Tor, er der mange andre finurlige måder at opsnappe den på.
Vil man gerne betale lidt ekstra, og kan man leve med en forøget latency, er VPN også en mulighed. Dog er det vigtigt, at du får en ny IP-adresse fra din udbyder efter opsætningen af en VPN, da du ikke ved, om din nuværende IP-adresse er kompromitteret eller ej.
Hvis man bruger en dynamisk IP, kan man anmode om at få en ny IP-adresse, men så vil en anden stakkel blot få ens IP – og dermed også angrebet mod den.
Det vil ikke umiddelbart hjælpe at have en router til at blokere den skadelige trafik, for den vil stadig blokere datavejen mellem udbyderen og kunden.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.