Skiftet fra NemID til MitID er nu i fuld gang

22 kommentarer.  Hop til debatten
Skiftet fra NemID til MitID er nu i fuld gang
Illustration: Digst.
Nye sikkerhedskrav vil føre til flere krav til forbrugerne.
18. august 2021 kl. 10:39
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Fra dags dato vil borgere kunne opleve de første skridt i overgangen fra NemID til MitID, hvilket skal være med til at skabe en mere sikker digital infrastruktur for danskerne.

Det skriver Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Grundet nye sikkerhedskrav inden for it-området vil brugere fremadrettet blive mødt med skærpede processer, der stiller yderligere krav til bekræftelse af deres identitet. I praksis betyder dette, at brugere selv skal opdatere deres NemID-oplysninger, før de kan få udstedt deres MitID.

»Fra august 2021 vil de brugere, der skal opdatere deres oplysninger, blive kontaktet direkte af Digitaliseringsstyrelsen. Alle brugere af NemID nøgleappen vil dog allerede nu kunne opleve at se muligheden i appen, hvis de henter den nyeste opdatering. Brugere, der skal opdatere deres ID-oplysninger, men ikke har mulighed for at gennemføre processen i NemID nøgleappen, vil få stillet andre muligheder til rådighed for at få MitID. Det vil ske efter, MitID er blevet lanceret,« uddyber digitaliseringsstyrelsen.

22 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
19
20. august 2021 kl. 23:51

Jeg formoder, at kodeviseren kan bruges parallelt med nøgleappen, og i så fald kunne man da bare sende den til alle tilmendte (= ikke fritagede).

Kodeviseren ligner den samme som bruges til NemID, muligvis med anden indmad. Disse har vist normalt en pris på ca. 200 kr. per styk, så at sende en til ALLE ville blive en meget bekostelig affære, og skulle mene der allerede er brugt penge nok på udviklingen af MitID, så en ekstra omkostning til nøgleviser til alle brugere, er måske lidt spildt da mange ville lægge den i skuffen og aldrig rigtigt røre den.

Men det står dig heldigvis frit for at bestille ALLE de 2 faktor muligheder der tilbydes, og anvende dem som du lyster, og ud fra det jeg kan læse mig til, vil jeg anbefale at bestille MINDST et alternativ til appen, så du har mulighed for selv at aktivere en ny kopi af appen, såfremt du skulle miste din smartphone, eller få slettet appen ved en fejl.

17
19. august 2021 kl. 19:38

De andre muligheder, er man tager på borgerservice med sit kørekort, eller med de samme dokumenter man skal medbringe ved førstegangsbestilling af pas. Som jeg har forstået det.

16
19. august 2021 kl. 11:05

Mon MitID vil authentikere via deres eget domæne istedet for NemIds spoofingvenlige (og mobilpinlige) iframes?

15
18. august 2021 kl. 17:15

I det mindste er siden (mitid.dk) mobilvenlig - det har man da tænkt på. Noget man aldrig formåede med den gamle side (nemid.nu). Undskyldningen var noget i stil med ... "jamen vi kan se at der er ikke er ret mange der besøger siden fra mobil, så der kan ikke være et behov" ... nej det er *** da klart - har du måske prøvet at besøge siden fra en mobil enhed?

14
18. august 2021 kl. 16:16

Forstår jeg det rigtigt, at man både skal have nøgleapp og smartphone?

Hvor bliver jeg træt....

Får man et passende varsel til at finde alternative løsninger (eks. bestille MItID-chip), når man ingen af disse dimser ejer? Eller må man så bare pludseligt undvære adgang rundt omkring?

Hvis man vil være forudseende og bestille sin MitID-chip i god tid, bliver man mødt med teksten:"Vi er glade for, at du udforsker MitID.dk MitID.dk bliver testet frem til efteråret 2021. Du vil derfor opleve, at visse funktioner ikke er tilgængelige endnu. Du får at vide, når det er din tur til at få MitID - og hvordan du gør."

Så kan man regne med, at ens almindelige NemID-adgang ikke forsvinder, før man faktisk har mulighed for at skaffe alternativet (som ikke skal være smartphone eller tablet)?

12
18. august 2021 kl. 15:30

Jeg har også installeret appen, men den nægter at starte på en rooted mobil, så den røg ud igen med det samme. Jeg ville have givet den nul stjerner i Google Play men det kan man ikke, så den fik én og en syrlig bemærkning.

11
18. august 2021 kl. 15:25

Efter at have logget på NemID nøgleapp skulle id bekræftes med NemID. Pas side skulle skannes med kamera, og indbygget chip aflæses med nfc.

7
18. august 2021 kl. 14:17

Same.

Hvad er det i øvrigt for et elendigt logo? Den mand ligner da overhovedet ikke et i?

6
18. august 2021 kl. 14:16

Det ser ud til at løsningen med donglen bliver videreført:

<strong>MitID kodeviser - et gratis alternativ til app'en</strong></p>
<p>Man vil ikke tvinge nogen til at bruge smartphone.</p>
<p>Hvis man ikke har en smartphone, eller hvis man ikke ønsker at bruge den til at identificere sig med, kan man få en engangskodeviser, ligesom der også findes en NemID Nøgleviser i dag. Kodeviseren bliver på størrelse med en USB. Den har et display, hvor man får vist en kode, når man har brug for at logge ind. Kodeviseren har en levetid på 10 år (ved normal brug). Til forskel fra NemID Nøgleviser, som koster 99 kr., bliver MitID kodeviseren gratis.

https://mit-id.info/kodeviser.aspx

5
18. august 2021 kl. 13:37

Jeg ejer ikke en smart telefon, så hvis det ikke er muligt at benytte mitid uden en smart telefon, så har jeg i det mindste en god grund til at framelde mig mitid.

3
18. august 2021 kl. 12:45

Den umiddelbare nyhed i NemID appen er at den kan indlæse oplysninger fra pas - både den maskinlæsbare tekst og chip indholdet - vistnok lige som som kørekort appen gjorde det. jeg læser artiklen som at denne opdatering med indhold fra passet er en forudsætning for senere at kunne anvende MitID.

2
18. august 2021 kl. 12:07

F.eks. ved at gå i dybden med hvilke nye "sikkerhedskrav" (processer og andre muligheder - sic!) der er tale om, og hvordan de bliver implementeret, etc.

1
18. august 2021 kl. 11:48

det (muligvis) legalt, når man får en mail, om at man "skal bekræfte sine oplysninger" for ikke at blive smidt ud. Det skal nok blive sjovt.

Mit = Meget irriterende teknologi.

Gad vide, hvad de "andre muligheder" er?