Skift startbogstav i din emailadresse og halver spammængden

Emailadresser, der starter med bogstaverne a, m, p eller s får langt mere spam end adresser, der starter med tal eller bogstaver som q og z, viser ny britisk undersøgelse.

Det er ikke ligegyldigt, hvordan man konstruerer sin e-mail adresse, hvis man vil holde mængden af spam nede. Det viser en ny undersøgelse fra det britiske Cambridge Universitet.

Forskeren Richard Clayton har analyseret sig igennem over en halv milliard e-mail modtaget hos internetudbyderen Demon Internet i februar og marts i år for at finde mønstre i den uendelige strøm af spam.

Og der var et klart mønster, der tegnede sig. Mængden af spam følger nemlig begyndelsesbogstavet i e-mail adressen. Bogstaverne a, m, p og s er særligt udsatte. Her udgør spam op mod halvdelen af alle e-mail. Mens bogstaverne y, z og q kan slippe med under en fjerdedel spammails i indbakken. Tallene 1, 2 og 4 er også gode.

Når mængden af spam ikke relativt er højere, skyldes det, at mails fra alle registrerede spammere i forvejen var sorteret fra i undersøgelsen.

Genbrug af navne

Richard Clayton forklarer bogstav-forskellen med, hvordan spammerne skaber e-mail adresserne. Tidligere høstede spammerne adresser fra eksempelvis hjemmesider eller autogenerede adresser maskinelt. Men den fortrukne metode er nu ordbogsmetoden - også kaldet Rumleskaft-metoden efter en ond dværg i et eventyr af brødrene Grimm.

Her bruger kobler spammerne navne, som de ved eksisterer, med andre domæner. Har spammeren verificeret, at jesper@eksempel.dk eksisterer, så genbruges jesper på alle andre kendte domæner ? jesper@etandetkendtdomæne.xxx. Her er der langt længere mellem de brugbare sammenfald, når spammerne bruger begyndelsesbogstaverne z eller q.

Richard Clayton forsøgte også at undersøge, om spam blev sendt ud i alfabetiske serier og derfor kunne identificeres på den måde, men det var kun men meget lille andel. Han kunne dog konstatere, at halvdelen af de spam-mail, der nåede igennem den første filtrering af sortlistede spammere, var sendt til ikke-eksisterende adresser på netværket.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Torben Mogensen Blogger

Konklusionen burde ikke være, at emailadresser, der begynder med z og q, får mindre spam end andre, men snarere, at emailadresser, der ikke er identiske med navne eller almindelige ord får mindre spam -- uanset begyndelesesbogstav.

Jeg tror f.eks. ikke, at zebra@something.other får mindre spam end atseb@omething.other, selv om sidstnævnte begynder med et af de "farlige" bogstaver.

Det morede mig iøvrigt, at det "farlige" bogstaver er s, p a og m. :-) Det får det næsten til at lyde som et spoof.

  • 0
  • 0
#2 Peter Makholm Blogger

Jeg kan simpelthen ikke ud fra artiklen der henvises til ses hvorfor s, p, a og m fremhæves. På figur 3 og 4 fremstår bogstavet 'a' godt nok lidt isoleret, men kun i kraft af at der tilsyneladende er relativt mange mail sendt til adresser der begyndmer med a - ikke fordi specielt mange af den er spam. Figur 1 viser også at adresser der begynder med a modtager mindre spam end hvad man kunne forvente ud fra den spamandelen af den samlede mængde post der bliver betragtet.

Det tre resterende bogstaver der bliver fremhævet i artiklen fremstår i alle figurene meget mindre isoleret og det ville nok være mere indlysende at vælge 'j' frem for 'p', hvis det endelig skulel være.

  • 0
  • 0
#4 Anonym

For en god ordens skyld vil jeg nævne, at jeg har skrevet på baggrund af Richard Claytons rapport, som også er angivet som kilde - og ikke efter Guardian (har såmænd slet ikke opdaget, at de også har skrevet om den - jeg blev fristet af en henvisning til rapporten på Slashdot).

Følg linket ovenfor under "eksterne links" - her er Claytons rapport.

Mvh Søren Berg, Version2

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere