SKI skrotter udbud: Over 500 ansøgere skriver tilbud forgæves

1. oktober 2012 kl. 14:005
SKI skrotter udbud: Over 500 ansøgere skriver tilbud forgæves
Illustration: SKI.
SKI dropper nu udbuddet af rammeaftalen 02.18 It-løsninger og vedligehold. Adskillige velkvalificerede ansøgere kunne ikke komme i betragtning på grund af for stor interesse.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Endnu et udbud af en it-rammeaftale hos SKI, Statens og Kommunernes Indkøbsservice, ender nu med at blive skrottet, før det er afsluttet.

Det fremgår af en meddelelse udsendt mandag eftermiddag til de leverandører, der havde budt ind på rammeaftalen med det officielle navn 02.18 It-løsninger og vedligehold. En del af dem var desuden blevet prækvalificeret på aftalen.

Med rammeaftalen i hus ville kommunerne og staten kunne indkøbe it-løsninger inden for områder som for eksempel business intelligence gennem SKI-udvalgte, danske konsulenthuse.

Men problemet er, at SKI har modtaget flere end dobbelt så mange ansøgninger som ventet fra danske it-konsulenthuse - over 500 styk. På grund af SKI's begrænsning på cirka 250 ansøgere har der derfor været et stort antal kvalificerede ansøgere, som ikke har kunnet komme i betragtning under udbudsforløbet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

SKI-direktør Signe Lynggaard Madsen erkender, at kritikken af forløbet har været hård fra flere sider. Hun forklarer i en pressemeddelelse:

»I lyset af kritikken må vi desværre konstatere, at det antal virksomheder, vi havde lagt op til at prækvalificere, var for begrænset i forhold til at optimere konkurrencen. Vi havde simpelthen ikke regnet med, at så mange kvalificerede leverandører ville ansøge. Set i bakspejlet skulle vi selvfølgelig have stoppet op og revurderet situationen tidligere,« udtaler hun.

Rammeaftalen skal nu sendes i et genudbud.

»Jeg har derfor besluttet, at vi gennemfører en ny prækvalifikationsrunde. Det indebærer blandt andet, at flere virksomheder nu får mulighed for at konkurrere om at blive it-leverandør på 02.18 end ved den netop gennemførte prækvalifikation,« udtaler Signe Lynggaard Madsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er ikke første gang, SKI er nødt til at aflyse store it-udbud. Således måtte SKI tilbage i 2010 droppe udbuddet af blandt andet de store it-konsulentaftaler 02.15 og 02.16.

Den nye udbudsbekendtgørelse vil blive offentliggjort snarest muligt, lover SKI.

Version2 følger op med et interview med SKI's administrerende direktør.

Her kan du se meddelelsen fra SKI udsendt mandag eftermiddag:

Til alle ansøgere på 02.18

SKI har i dag truffet beslutning om at annullere udbuddet af rammeaftale 02.18 it-løsninger og vedligehold. Det betyder, at prækvalifikationen vil gå om på grundlag af en ny udbudsbekendtgørelse, der vil blive offentliggjort snarest muligt.

SKI har fra flere sider modtaget kritik af forløbet af prækvalifikationen, først og fremmest i forhold til, at feltet af prækvalificerede ikke skaber den optimale konkurrencesituation. På baggrund af henvendelserne har SKI gennemgået forløbet og må konstatere, at der er mulighed for at forbedre konkurrencesituationen yderligere til gavn for brugerne af aftalen i den offentlige sektor.

Oprindeligt havde SKI forventet ca. 250 ansøgninger om prækvalifikation, men vi har modtaget mere end dobbelt så mange. I lyset af kritikken må SKI desværre bl.a. konstatere, at det antal virksomheder, SKI havde lagt op til at prækvalificere, var for begrænset i forhold til en optimering af konkurrencen. Blandt de mere end 500 ansøgere var der et stort felt af kvalificerede ansøgere, som bl.a. på grund af den lave antalsbegrænsning ikke har fået mulighed for at deltage i den videre konkurrence.

Artiklen fortsætter efter annoncen

SKI har derfor besluttet at gennemføre en ny prækvalifikationsrunde for at sikre et bedre konkurrencefelt.
SKI beklager det ekstra arbejde og besvær, som en ny prækvalifikation indebærer. Det er imidlertid afgørende for SKI at skabe det bedst mulige konkurrencefelt, så SKI i endnu højere grad kan sikre brugervenlige rammeaftaler, der rammer kundernes behov.

SKI håber meget, at I trods ulejligheden med den annullerede prækvalifikation, vil deltage i den nye prækvalifikationsrunde.

Der arbejdes i øjeblikket intenst på forberedelsen af den nye prækvalifikation, hvor de nærmere detaljer for prækvalifikationen fastlægges. Det indebærer bl.a., at flere virksomheder får mulighed for at blive prækvalificeret på rammeaftale 02.18 IT-løsninger og vedligehold end ved den netop gennemførte prækvalifikation.

Den nye bekendtgørelse vil blive offentliggjort snarest muligt. I den forbindelse vil SKI afholde et informationsmøde om prækvalifikationsmaterialet for alle interesserede. Udfyldelsen af ansøgningerne vil også være et tema på informationsmødet, ligesom SKI vil uddybe den tekniske udbudsvejledning med råd og vink.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
2. oktober 2012 kl. 09:58

Fantastisk film.

// Jesper

2
1. oktober 2012 kl. 15:20

så hvis alle byder ind vil det aldrig blive til noget fordi der kommer for mange ansøgninger.

Smart :)

1
1. oktober 2012 kl. 14:17

// Jesper