SKI: Ny konsulentaftale kommer til at ligne skrottet milliardudbud

17. januar 2012 kl. 06:59
It-konsulenthuse kan genbruge en stor del af deres tidligere tilbudsmateriale, når en ny version af rammeaftalen for it-konsulenter er klar, lover SKI.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

SKI er snart klar med en ny version af den skrottede rammeaftale 02.15 om it-konsulentydelser, som er afvasket for de urenheder, der gjorde den gamle version ubrugelig.

Og SKI lover, at man denne gang har sørget for at give leverandørerne mulighed for at genbruge en del af deres tilbudsmateriale fra sidst.

»SKI bestræber sig på en høj genbrugsprocent fra tidligere materiale,« siger Morten T. Pedersen, teamchef i Udbud, it og tele hos SKI, til Version2.

Det er lidt mere end et år siden, at Statens og Kommunernes Indkøbsservice skrottede rammeaftalen, der havde en anslået værdi på 600 millioner til 1 milliard kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

02.15 fastsætter aftalegrundlaget for indkøb af it-konsulentydelser til det offentlige. Den blev annulleret i december 2010, fordi der kunne opstå tvivl om udbudsformerne miniudbud og direkte tildeling.

Som Version2 beskrev i kølvandet på annulleringen af den gamle 02.15, havde mere end 100 konsulenthuse spildt tid og penge på at udarbejde tilbudsmateriale i håb om at blive optaget som leverandør på aftalen.

Et konsulenhus fortalte Version2, at man anslog at have spildt cirka to mandeugers arbejde på at udarbejde tilbuddet og flere tusinde kroner på at opnå et revisorpåtegnet regnskab.

Den nye version af 02.15 afspejler, at der har været en løbende dialog både med kunder og branchen, oplyser SKI.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blandt andet har SKI i december 2011 afholdt en medlems-workshop sammen med brancheforeningerne IT-Branchen, DI ITEK og DI Videnrådgiverne.

Klar i slutningen af januar

Det har ifølge indkøbstjenesten givet værdifuld input til de beskrivelser af ydelser, der bliver brugt i det kommende udbudsmateriale om rammeaftalen.

»Herudover har SKI gennem det seneste år har haft fokus på at forenkle og skærpe udbudsmaterialerne i overensstemmelse med SKI´s nye juridiske kontraktparadigmer,« siger Morten T. Pedersen.

Den nye udbudsbekendtgørelse ventes klar inden for de næste par uger:

»SKI er i gang med at lægge sidste hånd på materialet og forventer at offentliggøre udbudsbekendtgørelsen om cirka 8-10 dage,« oplyser Morten T. Pedersen til Version2.

Før det kan ske, skal den nye version af 02.15 igennem en sidste kvalitetssikring af SKI's juridiske afdeling, og også Kammeradvokaten skal have den til gennemsyn.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger