SKI's nye analyseteam: Kan vores arbejde overhovedet betale sig?

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
Får kommunerne bedre priser med SKI's rammeaftaler, end hvis de købte it hos den lokale forhandler? Med hjælp fra rådgiverfirmaet Netplan søger SKI nu dokumentation for, at indkøbstjenestens rammeaftaler er en god forretning for kunderne.

Kan det betale sig at indkøbe computerudstyr og it-ydelser gennem rammeaftaler hos SKI? Eller havde det i virkeligheden været billigere at lægge varerne i indkøbskurven på EDBpriser.dk?

Det spørgsmål vil SKI, Statens og Kommunernes Indkøbsservice fremover blive bedre til at besvare over for kunderne i det offentlige.

SKI har derfor oprettet en særskilt gruppe på omkring en håndfuld medarbejdere, som primært skal analysere kundernes indkøbsvaner:

»Adgang til indkøbsdata fra kunderne bliver en uvurderlig kilde til at lave endnu mere målrettede benchmarkinganalyser. Vores princip er, at vi benchmarker alt og lægger det frem for at vise den åbenhed over for brugerne,« siger den administrerende direktør i SKI, Signe Lynggaard Madsen, til Version2.

Analysegruppen går nu mere struktureret til de data, som SKI hele tiden har haft liggende. Blandt andet leverandørernes indrapporteringer af, hvor meget de har solgt på de enkelte varenumre.

Henter hjælp fra Netplan

Indkøbstjenesten giver staten, kommunerne og regionerne mulighed for at indkøbe alt fra computere og kontorstole til rengøring og rejser.

»Samtidig har vi nu fået adgang til flere af vores kunders indkøbsdata rent historisk. Til hvilken pris har de købt hvilke ting? Og vi arbejder også med at indsamle data på miniudbuddene, hvor erfaringen er, at man opnår meget bedre priser. Det har vi ikke haft data på før,« siger Signe Lynggaard Madsen til Version2.

SKI's egne analysefolk har på enkelte områder fået hjælp til opgaven udefra. Det gælder blandt andet på tele- og data-området, hvor rådgivningsfirmaet Netplan er hentet ind.

»Vi vil gerne kunne vise objektivt, hvor store besparelserne er på et stort område som tele og data. Netplan har taget fire kommuner og to statslige institutioner og testet vores priser på dem. Det ville vi ikke selv være i stand til, fordi det er et virkelig specialiseret område, hvor man skal kende forbrugsmønstrene,« siger Signe Lynggaard Madsen til Version2.

Se også Version2's artikel om SKI's arbejde at få sat en række nye rammeaftaler i søen efter en stribe udbudstekniske problemer.

Læs også: SKI-direktør taler ud: Rædselsfuldt at svigte kunders og leverandørers tillid

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Thomas Vestergaard

Bare rolig, det gjorde man. Nu foretager man så en analyse af, om de resultater den forudgående analyser lovede også er blevet realiseret. Jeg tror dog godt, at jeg kan gætte resultatet på forhånd: "Resultaterne er gode nok til at retfærdiggøre SKI's eksistens."

Jeg tvivler så på, at man også lige regner på, hvad de forfejlede SKI-udbud har kostet det private erhvervsliv, eller hvad de komplicerede SKI-udbud har gjort for konkurrencen på de berørte markeder - i.e. om konkurrencen og innovationen er øget.

 • 5
 • 0
#5 Kenn Nielsen

..at

SKI's egne analysefolk har på enkelte områder fået hjælp til opgaven ude fra.

blot betyder:

"Vi ved hvad konklusionen skal være, - det gælder om at vise vor berettigelse. Hvis nogen kan sandsynliggøre - eller bevise - at analysearbejdet ikke er objektivt, så har vi købt nogen eksterne eksperter, som vi kan give skylden."

K

 • 7
 • 0
#6 Steen Christensen

Uintelligent at lave en analyse når man som andre "postere" har sagt allerede kender resultatet af en sådanne undersøgelse.

SKI er blot endnu en administrativ byrde vi kunne spare væk, og give folket sine penge tilbage eller bruge dem på noget rent faktisk giver valuta for de investerede midler.

 • 4
 • 0
#7 Thomas Ehler

Generelt er SKI's priser (uden moms) svarende til priserne på EDB priser (med moms) De ligger altså ca 25% over normal markedspris på dagligdags ting. Eksempel fra et nyligt indkøb: Plantronics .audio 655 Headset SKI pris: 281 (351,25 med moms) Edbpriser: 291 med moms.

I øvrigt ligger vi, med egen licitation, 20-40% under SKI prisen på bærbare og stationære.

Så det behøver de ikke forsøge at bortforklare. ALLE der er indkøbere i det offentlige er helt enige. SKI forærer ATEA og de andre store spillere BUNKER af penge ved at låse alle offentlige institutioner til for høje priser og bestemte produkter. Den første runde på printere, for nogle år tilbage, battede virkelig. Men den er fuldstændig blevet udvandet ved sidste runde.

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere