SKI klar med længe ventede it-konsulentaftaler

30. marts 2012 kl. 10:25
To nye SKI-rammeaftaler skal gøre det nemmere for det offentlige af indkøbe it-konsulentydelser enten på timebasis eller til større projekter.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

SKI - Statens og Kommunernes Indkøbsservice sender nu to længe ventede rammeaftaler om konsulentydelser på gaden, som tilsammen har en værdi af mere end en milliard kroner over tre år.

De to nye aftaler har talkoderne 02.15 og 02.16, og dem kan offentlige myndigheder bruge til at indkøbe henholdsvis it-konsulentydelser på timebasis og til større projekter.

»Vi har lyttet til kundernes og branchens ønsker om at reducere transaktionsomkostningerne og målrette aftalerne inden for teknologiområder. Der vil blive et overskueligt antal leverandører på hver delaftale, og kravene er sat, så mindre leverandører også har mulighed for at byde ind,« udtaler SKI's administrerende direktør, Signe Lynggaard Madsen, i en pressemeddelelse.

SKI måtte i december 2010 aflyse udbuddet af 02.15, fordi der dengang kunne opstå tvivl om forskellige udbudsformer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det betød, at flere end hundrede it-konsulenthuse havde spildt tid og penge på at udforme tilbud i håb om at blive optaget på rammeaftalen.

Siden da har SKI arbejdet på at udluge børnesygdommene i 02.15, og det arbejde har givet anledning til forsinkelser af flere omgange.

02.15 og 02.16 er hver del op i seks delaftaler, der dækker teknologiområderne Oracle, Microsoft, IBM, SAP, mobile operativsystemer samt UNIX-, database-, CMS og virtuelle open source teknologier, skriver SKI i pressemeddelelsen.

Der er frist for at blive prækvalificeret 8. maj 2012 som enkelt-virksomhed eller konsortier, oplyser SKI.

**SKI igangsætter to it-konsulentudbud til en milliard**

SKI har netop offentliggjort to udbudsbekendtgørelser målrettet it-konsulentbranchen. Værdien af de to udbud overstiger tilsammen en milliard kroner i de tre år de kommende rammeaftaler løber. Ny indkøbsform ”forenklet miniudbud” gør det enkelt at indkøbe ad-hoc konsulent-timer på en rammeaftale.

Udbud ”02.15 Teknologispecifikke it-kompetencer på timebasis” og ”02.16 Teknologispecifik it-assistance i projektorganiseret form” er netop offentliggjort som enkeltstående udbud i serien af flere sammenhængende konsulentudbud.

SKI igangsætter inden for en måneds tid en række udbud til erstatning for de hidtidige aftaler 02.15 og 02.18, som udløber i 2012. Formålet med serien af konsulentudbuddene er at skabe et gennemsigtigt og overskueligt aftaleområde inden for bred palet af know how og tekniske løsninger på it-området.

Bredt felt af specialister
De to nye rammeaftaler 02.15 og 02.16 er opdelt hver i seks delaftaler, der dækker teknologiområderne: 1) Oracle, 2) Microsoft, 3) IBM, 4) SAP, 5) mobile operativsystemer samt 6) UNIX-, database-, CMS og virtuelle open source teknologier.

På aftale 02.15 skal it-konsulenterne udføre opgaver inden for fx it-arkitektur, udviklings-, konfigurations- og vedligeholdelsesopgaver i kundens eget it-miljø inden for de enkelte teknologiområder. Aftale 02.16 omfatter de samme opgavetyper som i 02.15, dog leveret som projektorganiseret it-assistance, der også omfatter it-projektledelse.

”Udbuddene er store specialistudbud, som dækker det offentliges indkøbsbehov, hvad enten behovet er ”brain-shopping” eller projektløsning”, siger Signe Lynggaard Madsen og fortsætter:

”Vi har lyttet til kundernes og branchens ønsker om at reducere transaktionsomkostningerne og målrette aftalerne inden for teknologiområder. Der vil blive et overskueligt antal leverandører på hver delaftale, og kravene er sat, så mindre leverandører også har mulighed for at byde ind”.

Konsulentkøb forenklet
Når kunden køber ind, er de to udbud tilrettelagt sådan, at mens 02.15 (konsulenter på timebasis) for første gang ibrugtager et nyt koncept for indkøb via ”forenklet miniudbud”, så er indkøbsformen på 02.16 (konsulenter på projektbasis) det traditionelle miniudbud.

Forenklet miniudbud kombinerer fordelene fra traditionelt miniudbud, i form af gennemsigtighed og priskonkurrence, med en hurtig købsproces, som hidtil kun har været mulig med direkte tildeling. Med det nye koncept kan offentlige indkøbere hyre konsulenter i løbet af kun 4-6 arbejdsdage, hvilket markant nedsætter transaktionsomkostningerne i form af tids- og ressourceforbrug for de offentlige indkøbere.

På de to udbud forventer SKI alt i alt at indgå 88 kontrakter, når udbuddene er afsluttet. På hver af de to udbud 02.15 og 02.16 vil SKI forventeligt indgå rammeaftaler med 7 leverandører på delaftale 1, 10 leverandører på delaftale 2, 5 leverandører på delaftale 3, 5 leverandører på delaftale 4, 7 leverandører på delaftale 5 samt 10 leverandører på delaftale 6.

Der er frist for at blive prækvalificeret 8. maj 2012 som enkelt-virksomhed eller konsortier. De kommende aftaler er frivillige for alle SKI´s kunder at benytte sig af.

Læs mere om udbud 02.15 og 02.16 på www.ski.dk/it-ydelser

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger