SKI-drop vokser: Sendte 'alle-mail' i flere udbud

Alle interesserede i rammeaftalen om management-konsulentydelser hos SKI kunne se hinandens e-mail-adresser. Dermed har SKI lavet samme fejl flere gange.

Ikke en, men to gange har indkøbsorganisationen SKI ved en fejl kommet til at sende emails til alle interesserede i en rammeaftale, så alle kunne se hinandens oplysninger.

Først kom det frem, at leverandøren af SKI's udbudssystem Ethics, it-firmaet inno:vation, ved en fejl i systemet kom til at sende alle 390 interesserede i rammeaftalen om it-konsulentydelser hinandens kontaktoplysninger. SKI's administrerende direktør Signe Lynggaard Madsen har beklaget og sagt, at den slags bestemt ikke er praksis.

Læs også: SKI-ki-Leaks: Blottede 390 leverandørers e-mail-adresser

»Leverandøren har lovet, at fejlen allerede er rettet. Vi skal naturligvis gøre alt, hvad der er muligt for at undgå den slags, men vi må huske på, at det er menneskeligt at fejle,« siger Signe Lynggaard Madsen.

Læs også: SKI skyder skylden for e-mail-læk på it-leverandøren

Ikke desto mindre er det mindst anden gang, at noget sådan sker for SKI. Version2 er i besiddelse af endnu en masseudsendt mail, hvor 342 bydere på rammeaftalen om managementkonsulentydelser den 8. december 2010 alle har fået den komplette liste med email-adresser på konkurrenterne.

Da Version2 forelægger Signe Lynggaard Madsen disse oplysninger, er hun ikke overrasket.

»Den sag var noget af det første, der landede på mit bord, da jeg kom til SKI. Og selv om udkommet i de to sager er det samme, er der tale om to helt forskellige måder, fejlen er opstået på. I dette tilfælde er der ikke tale om en systemgenereret fejl, men om en menneskelig fejl i betjeningen af systemet,« siger Signe Lynggaard Madsen.

Hun pointerer, at hun ikke kan udstede garantier mod menneskelige fejl, men at SKI naturligvis arbejder på at udarbejde processer, der minimerer dem.

Det er i øvrigt ikke første gang, at udbuddet af rammeaftalen om managementkonsulentydelser rammes af it-problemer. I februar 2010 måtte udbuddet aflyses, da man blev opmærksom på, at nogle af de indkomne tilbud utilsigtet fremstod mangelfulde, fordi leverandørens system ikke kunne håndtere den store mængde af tilbud.

Læs også: Pinligt it-koks får SKI til at aflyse udbud

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere