Uheldsfugl: SKI dropper konsulentudbud - igen

SKI annullerer nu for anden gang et udbud om managementkonsulentydelser. Angiveligt er udbudsmaterialet for upræcist.

»Vi har besluttet os for at lade udbuddet gå om, da vi har erkendt, at omsætningskravet i udvælgelseskriterierne kan præciseres bedre.«

Sådan lyder udtalelelsen fra administrerende direktør i SKI Signe Lynggaard Madsen om det annullerede udbud vedrørende managementkonsulentydelser på SKI's hjemmeside.

Det er anden gang, udbuddet af den uheldsplagede rammeaftale om managementkonsulentydelser, der for en stor dels vedkommende også er it-relaterede, bliver aflyst. I februar 2010 måtte SKI aflyse udbuddet på grund af et it-koks i det system, hvor de givne bud skulle tastes ind.

Grunden til, at udbuddet denne gang er blevet annulleret, er, at udbudsteksten drager tvivl om, hvorvidt det er virksomhedernes samlede omsætning eller omsætning på de specifikke ydelsesområder, der udgør udvælgelseskriterierne i rammeaftalen.

Men SKI påpeger nu, at det er omsætningen på de specifikke ydelsesområder, der er relevant i forbindelse med prækvalificeringen. Og det skal nu gøres endnu tydeligere i et nyt udbud.

SKI lover at udsende to reviderede udbudsbekendtgørelser på managementkonsulentydelser allerede på fredag den 24. juni.Samtidig fjernes kravet om en minimumsomsætning, som stod beskrevet i den gamle udbudsbekendtgørelse.

Brok fra branchen

Grunden til, at SKI-udbudsteksten må ændres er, at flere brancheorganisationer har brokket sig over uklarheden i rammeaftalen.

»Vi har fået rigtig gode indspil fra virksomheder og relevante brancheorganisationer, og vurderer på den baggrund, at det er hensigtsmæssigt at lade udbuddet gå om,« udtaler Signe Lynggaard Madsen i en pressemeddelelse.

Direktøren mener, at det er bedre at rette en fejl så tidligt i et forløb som muligt, i stedet for at lade stå til.

»Det er afgørende for os at kunne leve op til vores løfter om brugervenlige rammeaftaler, der rammer kundernes behov. Det har vi lovet, og det står vi ved. Derfor vil vi hellere gøre arbejdet om nu, så tidligt i processen, frem for at stå med et ringere udgangspunkt for de kommende rammeaftaler på management-konsulentområdet."

Rammeaftalen om managementkonsulentydelser var i øvrigt også blandt dem, som Version2 kunne afsløre var ramt af en fejl, så alle potentielle leverandører fik fuld adgang til at se hinandens oplysninger.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Michael Peters

Det ville være meget interessant at se Statens og Kommunernes Indkøbs Service A/S regnskaber.

Jeg tror det er bedst for alle parter at lukke SKI, for det kan da ikke gøre nogen vare eller ydelser billigere at de ikke kan udføre deres arbejde ordentligt. Hvis mine projekter gang på gang skulle laves om, havde jeg ikke noget arbejde.

  • 0
  • 0
Jesper Frimann

træde et skridt tilbage og overveje hvad hele ideen med SKI egentlig var. Der er vist gået ikke så lidt djøfistan i det.

"SKI A/S har til formål at sikre den offentlige sektor indkøbsbesparelser ved at indgå rammekontrakter med udvalgte leverandører. Er leverandøren omfattet af en såkaldt SKI-aftale slipper kunden for at gå i Udbud, selv om opgavens omfang egentlig overskrider EU's Udbudsgrænse."

Helt ærligt.

// jesper

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere