Skattesmæk: Skat jagter pc'er købt over bruttoløn

Har du købt pc nummer to via en bruttolønsordning skal du kunne forklare Skat, hvorfor du har brug for den til arbejde. Ellers skal du til lommerne.

Få en pc til halv pris ved at købe den igennem jobbet. Cirka sådan lyder det tilbud om køb af multimedieudstyr via bruttolønsordningen, som mange virksomheder har givet medarbejderne i forbindelse med indførelsen af multimedieskatten.

Men nu strammer SKAT kravene til, hvornår du må købe multimedieudstyr med din løn før skat, og dermed undgå at betale skat af prisen på udstyret. Det skriver Berlingske Tidende.

»Skat anser det for et skattepligtigt gode, som falder uden for multimedieskatten, da medarbejderen i forvejen har privat rådighed over en af selskabets computere, og at selskabet ikke har en arbejdsmæssig begrundelse for at stille en ekstra computer til rådighed,« skriver Skat i en rapport fra et kontrolbesøg på en virksomhed ifølge Berlingske Tidende.

Skat tolker reglerne sådan, at der skal være en arbejdsmæssig begrundelse for at få pc nummer to stillet til rådighed fra arbejdet via en bruttolønsordning. Hvis ikke der er det, så skal medarbejderen betale Skat af værdien af computeren og dermed forsvinder fordelen i aftalen.

Læs også: Københavns Kommune indgår aftale med Comenxa om pc-fryns

Tolkningen er en stramning af reglerne, vurderer de to revisionsfirmaer PwC og Deloitte overfor avisen. Skat afviser imidlertid at de har strammet reglerne.

»Jeg vil ikke forholde mig til den konkrete sag, men der er altså ikke tale om en stramning af reglerne, når vi siger, at der er grænser for, hvor mange computere man kan få ind under multimediebeskatningen. Der er tale om forholdsvis nye regler - og det er klart, at grænserne prøves af - hvad kan man få ind under multimediebeskatningen, og hvad kan man ikke få ind under,« siger Søren Schou, som er kontorchef i Skat til Berlingske Tidende.

Ifølge SKAT er det omkring 500.000, der betaler multimedieskat.

Læs også: Samfundsspild: Sådan omgår Thisted Kommune multimedieskat med dyre virtuelle desktops

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Martin Ipsen Pedersen

Hvis SKAT hele tiden har haft denne holdning kunne de have understreget og tydeliggjort deres fortolkning på et meget tidligere tidspunkt og dermed gjort livet lettere for borgerne.

I stedet kan eksperne og SKAT diskutere detaljer og fortolkninger i skattelovgivningen... her som så mange andre steder. Almindelige borgere må så sætte deres liv i stå fordi finurligheder i reglerne skal diskuteres og fordi SKAT tilsyneladende ser det som et væsentligt formål i at fortolke regler så stramt som muligt.

Og... for god ordens skyld... jeg betaler ikke min skat med glæde, men jeg betaler den uden forsøg på snyd, men er noget irriteret over at reglerne søges administreret så stramt som muligt i stedet for med en vis sans for at borgerne også skal kunne være og kunne regne med det de får at vide.

 • 0
 • 0
#2 Flemming Hansen

Jammen det er da godt man kan jagte de små fisk og spilde ressourcer på den slags navlepilleri i stedet for at tage fat i nogle dem der virkelig bedrager. En håndfuld af de store sager kan sandsynligvis hive flere penge hjem end samtlige borgere der bliver straffet ved denne ordning. Og når nu man konstant fyrer folk og skærer ned, så skulle man måske netop tænke over hvad man bruger sine ressourcer på.

Engang i mellem ville man ønske at de bare hæver det almindelige skattetryk i stedet så vi borgere kan få en smule fred for det evindelige inferno af skatteregler som ikke engang de stakkels menige ansatte i Skat har en chance for at finde rundt i.

 • 0
 • 0
#3 Søren Christensen

Spurgte vores lønbog idag som står for vores ordning, og de meddeler at skatteministeriet fastholder den oprindelige tolkning og således ikke er enig i skattecenterets tolkning. Og tolkningen iøvrigt er forskellige fra center til center. Så jeg tror man lige skal slå koldt vand i blodet.

 • 0
 • 0
#5 Benn Christensen

Nu kender vi jo ikke den konkrete sag, og så er det jo lidt svært at udtale sig om den. Men der har og vil til alle tider være personer der forsøger at udnytte skattereglerne. Det kunne jo være at der er ansatte i det firma der har fået stillet to computer til rådighed og har stillet den ene ind på børneværelset, og så er det vel ikke underligt hvis Skat mener at det er at udnytte multimedieskatten lige nok. Dermed ikke sagt at Skat ikke kan lave fejl, men lad os lige slå koldt vand i blodet indtil vi ved hvad sagen drejer sig om.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere