Skatteslagsmål med Amazon fortsætter: Nu anker EU afgørelse om 250 millioner euro

Illustration: EU/Sara Rønnow Sejtzer Herlet
En årelang skattetvist mellem EU og Amazon får nu endnu en tur i vridemaskinen. For mens Amazon fik medhold i maj, så anker EU nu afgørelsen, skriver flere internationale medier.

Et truende nederlag til Konkurrencekommissær Vestager og hendes kolleger i EU er endnu ikke endeligt. Sagen om Amazons skatteforhold i Luxembourg skal nemlig tages op på ny.

Det skriver store internationale medier som Financial Times og Bloomberg

For efter tech-giganten Amazon i maj fik medhold i den årelange skattestrid, der tog sin begyndelse i 2014, så har man fra Bruxelles valgt at appellere afgørelsen, hvilket betyder at tvisten får endnu en svingom i det juridiske apparat.

Det så ellers ud til, at Amazon var sluppet af krogen, hvad angår en bøde på 250 millioner euro, som Vestager og kompagni havde udloddet til virksomheden for urent skattetrav og statsstøtte i Luxembourg.
EU satte i 2014 gang i en undersøgelse, der ifølge Berlingske i 2017 kom frem til, at Luxembourg skulle opkræve 250 millioner skattekroner fra Amazon for perioden 2006 og 2014.

Dengang udtalte Vestager, at Luxembourg havde givet Amazon en uberettiget fordel, der havde ført til, at Amazon’s overskud ikke blev beskattet. Det blev betragtet som en skattefordel sammenlignet med andre virksomheder i landet, hvilket bragte Amazon på kanten med EU-reglerne om statsstøtte.

Sagen er blandt de helt tunge, som den danske kommissær Vestager i sin tid som kommissær har sat i gang. Med afgørelsen i maj tegnede det til endnu et nederlag for Vestager, der sidste år måtte acceptere, at se Apple få retten på sin side i en anden kæmpe skattesag. Situationen blev dengang kaldt ”pinligt” for Vestager.

I maj kom EU-Domstolen så frem til, at bevisbyrden ikke var tilstrækkeligt løftet til, at Amazon kunne pålægges en skatteregning.

Men nu slår Vestager og EU så tilbage ved at påpege, at man mener, at der er fejl i kendelsen grundet forkerte vurderinger af analysen fra 2017.

Amazon har ikke udtalt sig til Financial Times, men det tegner ikke til, at det sidste er sagt i den sag endnu.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Peter Olsen

De 250 millioner euro er vist ikke en bøde men "kun" manglende skattebetaling?! (hvis EU for ret i at det er tilfældet) Og tror aldrig at nogen er kommet frem til at Luxembourg skulle opkræve "skattekroner" snarere "skatteeuro".

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere