Skatteministeriet opgiver tidsplan for genoprettelse af gældsinddrivelsen

Illustration: makc | Bigstock
Siden man for over 10 år siden besluttede at digitalisere gældsinddrivelsen til det offentlige, har der været problemer med systemet.

Genopretning af gældsinddrivelsen er så langt fra målet, at Skatteministeriet har nu helt har droppet at have en deadline for projektet. Det skriver TV2.

Problemerne startede, da man i 00´erne besluttede at digitalisere inddrivelsen, og it-leverandøren KMD vandt udbuddet om opgaven. Det system KMD leverede virkede ikke optimalt og blev derfor erstattet af et andet fra Netcompany, som dog aldrig er kommet op at køre.

TV2 har ikke haft held til at få fat på skatteminister Morten Bødskov, men ministeren har dog svaret mediet i en mail.

»Alene i 2020 er der blevet tilført 1,7 milliarder kroner til bevillingerne. Det står også klart for mig og regeringen, at genopretningen af tilliden til skattevæsenet kommer til at tage flere år,« skriver han i mailen.

Ifølge TV2 har gælden til det offentlige rundet 130 milliarder kroner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Frithiof Andreas Jensen

""Vi" sætter lige lidt strøm til verdens formodentligt mest komplicerede skattesystem og fyrer også samtidigt alle der havde bare lidt forstand på det". En helt fantastisk plan, udtænkt af nogle ganske særlige hjerner - der helt klart burde drive et nyt turistkontor & kulturcenter på Manø!

Burde man ikke efterhånden lade det ligge hvor det faldt, afskrive tabene, samt placere Skatteministeriet i et departement under Finansministeriet så 'støberen af kuglerne' i fremtiden også ender med Ansvaret!?

Det er, så vidt jeg lige kan Google, alligevel kun Danmark og Rusland der behøver et særligt ministerium for Skatter.

  • 10
  • 0
#2 Steen Thomassen

Burde man ikke efterhånden lade det ligge hvor det faldt, afskrive tabene, samt placere Skatteministeriet i et departement under Finansministeriet så 'støberen af kuglerne' i fremtiden også ender med Ansvaret!?

Den nuværende regering flytte opgaver fra Finansministeriet til Skatteministeriet...

Hvis man læser den orginale artikel, så er det problemer med kvalitetet af data, som skal være iorden, for at kunne lægge det ind i PSRM. Det er krav, som stilles juridiske grunde for at et krav kan holde i retten. Og mange at de større poster kommer fra konkurssager.. som nok i sidste ende ikke kan inddrives.

  • 1
  • 0
#3 Knud Larsen

I 00'erne fik departementschefrne storheds vanvid og besluttde at centraleisere vurderingssystemet og samtidig også at centralisere gældsinddrivelse. Gældsinddrivelsen skulle omfatte alt stort som småt - derved skabtes et så ambitiøst system, der skulle involvere mere end 600 love og regler, som alle trækker i hver sin retning. Det kan kun ende galt og ingen af de ansvarlige er 'straffet' for det.

Se hvor tosset det går, og hvor meget bøvl borgerne oplever med dette system der cementerer 'justitsmord'.

eks: http://skat-uret.dk/ret/1998-procesfejl-fup-og-svindel-1-optimal.aspx og eks: http://skat-uret.dk/ret/2019-skats-rentefup-ontranet.aspx og historien: http://skat-uret.dk/nyheder/2014-efi-skattekonto-it-system.aspx

  • 1
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere