Skatteministeren retter ind efter kritik af nyt ejendomsvurderingssystem

16. februar 2022 kl. 12:19
Skatteministeren retter ind efter kritik af nyt ejendomsvurderingssystem
Illustration: Skatteministeriet.
Af et notat fra Rigsrevisionen fremgår det, at tidligere skatteminister Morten Bødskov (S) tager kritik af ministeriets styring af udviklingen af det nye ejendomsvurderingssystem til efterretning. Men notatet viser også, at ministeriet ikke forholder sig til flere af kritikpunkterne.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den tidligere skatteminister Morten Bødskov (S) tager Statsrevisorerne og Rigsrevisionens kritik af Skatteministeriets styring af udviklingen af det nye ejendomsvurderingssystem »til efterretning«.

Det fremgår af et notat fra Rigsrevisionen til Statsrevisorerne, der baserer sig på den ministerredegørelse fra Skatteministeriet, som skulle svare på kritikken af ejendomsvurderingsprojektet.

»Skatteministeren oplyser, at beretningen på en række punkter indeholder berettiget kritik af Skatteministeriets styring af projektet frem til udgangen af 2020. Ministeren oplyser endvidere, at det er berettiget, at beretningen kritiserer, at ministeriet ikke har rettet op på de forhold, der blev kritiseret i Rigsrevisionens beretning fra 2017,« står der i notatet. Derfor har Skatteministeriet iværksat en række initiativer, der blandt andet skulle følge op på projektets fremdrift.

Men Rigsrevisionen vurderer i notatet, at ministeren i redegørelsen undlader at forholde sig til flere væsentlige kritikpunkter fra beretningen. Særligt om Skatteministeriet har iværksat initiativer for at tilvejebringe et samlet budget, og at Skatteministeriet ikke oplyste Folketinget om, at projektets økonomi var ca. 700 mio. kr. større end den økonomiske ramme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det sidste var et led i en kritik af, at Rigsrevisionen ikke kunne vurdere, om Finansudvalget og dermed Folketinget har fået korrekte eller rettidige oplysninger og derfor et retvisende billede af projektets økonomi.

»Skatteministeren beklager, at Rigsrevisionen ikke kan vurdere, om Finansudvalget er oplyst korrekt eller fuldstændigt. Ministeren kan dog ikke genkende billedet af, at Skatteministeriet ikke har givet Folketinget et retvisende billede af projektets økonomi i aktstykkerne,« fremgår det af notatet.

Ministeren henviser i redegørelsen til det fortrolige aktstykke U, hvoraf det skulle fremgå, at ministeriet har informeret Folketinget korrekt, men »skatteministeren tager til efterretning, at gennemsigtigheden i aktstykkerne kan øges.«

Derfor har Skatteministeriet justeret afgrænsningen af projektets økonomiske ramme i det seneste aktstykke til Finansudvalget, det fortrolige aktstykke E.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rigsrevisionen vil på baggrund af ministerredegørelsen fortsat følge udviklingen og orientere Statsrevisorerne om resultatet af Skatteministeriets arbejde med at forbedre Skatteministeriets styring af projektets økonomi, fremdrift, tidsplan og risici, herunder om ministeriet har udarbejdet et samlet budget for projektet.

Derudover vil Rigsrevisionen følge op på, om Skatteministeriets oplysninger til Finansudvalget om projektets økonomi i det fortrolige aktstykke E og i de kommende aktstykker er gennemsigtige, korrekte og rettidige.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger