Skatteministeren: Der er behov for yderligere 13 milliarder til genopretning af skattevæsenet

Illustration: Skatteministeriet
Der skal bruges 13 milliarder ekstra og en fast medarbejderstab på flere tusinde mennesker, hvis der skal genskabes et velfungerende skattevæsen, siger Karsten Lauritzen (V) i et interview med Politiken.

Det er behov for flere milliarder og en fast bemanding på 10.000 ansatte i Skatteforvaltningen de næste mange år frem, hvis det skal lykkedes at få genskabt et velfungerende skattevæsen i Danmark.

Sådan lyder det fra skatteminister Karsten Lauritzen (V) i et interview med Politiken, hvor han samtidig påpeger, at der går flere år, før det bliver muligt at lave effektiv inddrivelse af borgernes gæld til det offentlige.

Ifølge skatteministeren er der behov for en aftale om yderligere 13 milliarder kroner til projektet frem mod 2025. På nuværende tidspunkt er der allerede brugt det samme beløb. Derudover er der behov for at holde bemandingen på et højt niveau flere år frem.

»Vi er nu tæt på at beskæftige 10.000 skattefolk, de er nødvendige hver eneste en, og det er også mit budskab; at det er det rigtige antal medarbejdere i rigtig mange år, og i hvert fald ind til vi er helt sikre på, at de nye it-systemer fungerer, som de skal,« siger ministeren til Politiken.

Han afviser, at det er en falliterklæring, at projektet endnu ikke er kommet i mål.

»Man kan sige, hvad man har lyst til, men det er fake news. Vi har aldrig sagt, at vi kunne komme i mål på fire år, men vi kommer i mål, der er fremdrift på alle området, jeg erkender gerne, at jeg har været i tvivl, om det kunne lykkes, men det er jeg ikke længere. Jeg er helt overbevist om, at vi kommer i mål. Så må tiden vise, om vi også kan få genskabt borgernes tillid til skatteforvaltningen,« siger skatteministeren til Politiken.

Skatteministeren har tirsdag indkaldt til pressemøde, hvor der skal gøres status over fire års redningsaktion for skattevæsenet efter det kuldsejlede EFI-system.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Torben Jensen

Sådan går det når regeringen eksperimenterer med besparelser i det danske samfund. Meget svært at se noget positivt der er kommet ud af effektivisering af skattevæsenet startet af Anders Fogh Rasmussen.

Vi nærmer os det samme antal ansatte der var oprindeligt i skat for 15 år siden. Og prisen for eksperiementet har indtil videre været høj, det varer mange år før vi igen trygt kan stole på skat. Den almindelige borger betaler prisen, de store går fri.

 • 23
 • 1
#2 Mikael Ibsen

Og skal vi mon tilsvarende igennem den samme ørkenvandring med sundhedssystemet i bredeste forstand, før det går op for vore realitetsfjerne politikere, hvad den reelle pris hurtigt kan gå hen og blive, for at kaste grus i et ellers (fordums) velkørende maskineri ?

"Dont fix it, if it ain't broken" er visdomsord, som bør indgå fuldt på linie med overvejelserne om "Rettidig omhu", thi omhu kan også være at holde fingrene væk, selvom det klør i dem for at ændre for ændringens skyld !!!

 • 11
 • 0
#5 Mads Jamborg Jørgensen

Politikerne insisterer på at miste mange skattepenge, det er politikerne som er problemet, ikke skat

Man kunne have lagt mange inddrivelses-opgaver tilbage til kommunerne, det har man sagt nej til

Man kunne have undladt at ændre struktur på skat og satset på det sikre, så kunne de store ambitioner have ventet, istedet var det vigtigt at bruge mange penge på "nyt organisationsdiagram", "nyt brevpapir" osv.

Man kunne have satset mere på at ansætte flere folk og manuelt inddrive mere

Man kunne have simplifiseret skattelovgivning, men er gået i modsat retning, selvangivelsen er blevet helt ulæselig for almindelige skatteborgere og den kommende boligbeskatning er et akademisk monster, fuldstændig uigennemskuelig for almindelige boligejere og yderst vanskeligt at lave it systemer til, hvis vi alle bliver overraskede over at it-systemet kommer til at virke, så kommer det til at fejle fuldstændigt i forhold til, at boligejeren skal føle at systemet er retfærdigt

Moral der er heller ikke meget tilbage af hos politikerne, de har undladt at inddrive penge hvis udgiften til at inddrive var det samme som tilgodehavenet, det er virkelig dårlig moral

Politikerne insisterer på at at fejle

 • 7
 • 0
#8 hr Oestergaard

https://www.tv2lorry.dk/artikel/gav-mad-til-fattige-nu-risikerer-rema-10...

Tænker man skal flytte nogle af disse folk der holder øje og forfølger den slags skal flyttes over til seriøs økonomisk kriminalitet i Skat!

Der må være en overflod af skattefolk når de i den grad har tid til at forfølge meningmand, små erhvervsdrivende som de altid har gjort. Men når det handler om banditter i habitter så har de overhovedet ikke travlt med at kontrollere noget som helst, der må være for få folk til de opgaver.

Tag og flyt de alt for mange folk der sidder med almindelig dagligdags kontrol over på skattesvindel, moms karuseller, selsskabstømmere, skattely, undersøge informationer fra wikileaks, panama papers, luxleaks osv., bankers manglende omhu (nogen må havde studset over Den såkaldt Danske Banks pludselige overskud fra en så lille lokation...) meget mere overvågning af den slags.

Det ville batte voldsomt meget mere end at angribe gode ideer som den Rema 1000 i Valby havde.

 • 2
 • 0
#9 Christian Nobel

.. i stedet lavede en virkelig skattereform, dvs. en drastisk simplificering, så alle kunne forstå reglerne, også dem der skal forvalte dem.

Noget ala:

30% af indtægten efter et grundfradrag på 50-100.000 erlægges til samfundet.

Væk med tillæg, fradrag og alle mulige krumspring, samt håbløse forsøg på millimeterretfærdighed, som alligevel bare går galt og bliver misbrugt.

Hovedparten i den lave ende vil få en lettelse, og i den høje ende, hvor man nu sørger for at have revisorer der fifler ud af topskatten, ville der garanteret også komme meget mere ind.

Og så kunne skattemedarbejderne bruge kræfterne på at fange banditterne i habitter i stedet.

Vi har aldrig sagt, at vi kunne komme i mål på fire år, men vi kommer i mål

Nej, men hvis nu man havde brugt de fire år på at simplificere reglerne i stedet for det modsatte, så ville man måske være meget tættere målet.

Og så har man slet ikke brugt kræfter på at begynde arbejdet med at finde ud af hvordan vores samfund skal financieres i fremtiden, når meget arbejde bliver overflødigt, og de rige bliver endnu rigere, da der ingen synderlig beskatning er af kapital - dette er et kæmpe problem som står i kulissen, som man fuldstændig har lukket øjnene for.

 • 2
 • 0
#10 Jørgen Kjærsgaard

Der er alt for mange politikere, jurister, advokater, rådgivere, osv., der har en interesse i, at reglerne er så komplicerede som muligt. De vil gøre alt for at forhindre en forenkling (selvom de nok ikke taler for højt om det). Og vælgerne stemmer ikke på politikere, der vil forenkle reglerne (hvis de da findes), for flertallet er bange for, at det går ud over "nogen" eller dem selv...

 • 1
 • 0
#11 Knud Larsen

Ja der er flere lavthængende frugter man kan plukke - men det er nok imod politikernes ønsker og evner. - Indføre et moderne rationelt regnskabssystem, der ikke snyder bogerne og gør det lettere for de ansatte - se her: - http://skat-uret.dk/ret/2019-skats-fup-og-svindel-med-din-konto.aspx - Reducere den voldsomme og komplicerede beskatning af opsparing: - http://skat-uret.dk/nyheder/skat-opkraever-for-meget-skat-paa-aktier.aspx - Ejendomsbesaktningen er en farce som beskrevet - Se hvormeget man har haft tid til at regulere op, uden at man har rettet fejl her: - http://skat-uret.dk/nyheder/2013-2019-ejendomsbeskatning.aspx

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere