Skatteminister vil have nyt tilsyn med skattevæsenets it-projekter

Illustration: Skatteministeriet
Skatteminister Morten Bødskov vil oprette et nyt kontrolorgan og en whistleblower-ordning for it-projekter i skattevæsenet. Det skal forhindre, at nye it-projekter havner i skandalebunken.

Det skal være slut med skandaleramte it-projekter på stribe, mener skatteminister Morten Bødskov (S), som nu vil have et nyt it-tilsyn og en whistleblowerordning inden for it-projekter i skattevæsenet.

Det skriver Berlingske.

»Vi vil lægge et ekstra lag af kontrol og sikkerhed ind, så den løbende kontrol med de milliardstore it-projekter bliver langt større. Siden jeg blev skatteminister, har jeg beskæftiget mig meget med it-projekter i skattevæsenet. Det vil være godt at få et tilsyn, vi som politikere kan bruge som stempel i forhold til, om vi kan fortsætte implementeringen og dermed køre næste fase af et it-projekt. Det har manglet,« siger ministeren til Berlingske.

Rådgivende rolle

Tilsynet skal være uafhængigt, have en rådgivende rolle og bestå af eksterne eksperter. Tilsynet skal sikre en stærkere kontrol med både udviklingen og implementeringen af nye it-systemer, mener Morten Bødskov, ligesom ansatte involveret i it-projekterne skal kunne henvende sig til tilsynet som whistleblowere.

I dag har Statens It-råd allerede en rådgivende rolle, når det gælder store og risikofyldte it-projekter i det offentlige, ligesom Rigsrevisionen og Statsrevisorerne kan holde øje med projekterne og om nødvendigt udtale kritik af dem.

Skatteministeren vil i dag kl. 11 præsentere regeringens eftersyn af de akutte it-problemer på ejendoms-, gælds-, moms- og toldområdet på et pressemøde - alle områder, hvor skattevæsenet enten er i gang med eller skal til at udvikle risikofyldte it-systemer. Version2 dækker pressemødet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere