Skatteminister ønsker skandaleramt it-system kulegravet

Rigsrevisionen har givet kritik af Skat, fordi it-systemet EFI endnu ikke fungerer. Nu vil skatteministeren have endevendt systemet for at få bugt med problemerne.

Der er store problemer med Skats evne til at hente skattegæld hjem til den offentlige pengepung, meddeler Rigsrevisionen. Skylden ligger hos det skandaleramte it-system EFI, som nu står over for en grundig gennemgang på skatteminister Benny Engelbrechts ordre.

EFI – Et Fælles Inddrivningssystem – skulle have været i drift for syv år siden.

»I dag er der er næppe tvivl om, at det her skulle have været tænkt på en fuldstændig anden måde helt fra starten i 2005. Men det er der ikke noget at gøre ved nu,« lyder det fra skatteminister Benny Engelbrecht i en meddelelse.

I september 2013 kom EFI gradvist op at køre, mens en del af systemet stadigvæk ikke er taget i brug. Og det er nødvendigt, at systemet virker, før Skat kan få styr på gælden.

»Uanset hvordan vi vender og drejer det, så får vi først styr på gælden til det offentlige, når EFI fungerer. Men der er lang vej. De data, der ligger i systemet, er behæftet med fejl. Det sætter inddrivelsesindsatsen i stå, for vi vil ikke risikere at sende rykkere ud til de forkerte. Desuden er der stadig masser af fejl i de programmer, SKAT har bestilt hos eksterne leverandører,« forklarer Benny Engelbrecht.

Det forsinkede system har betydet, at Skat måtte afskrive 902 millioner, fordi gælden blev forældet.

Resultatet af gennemgangen skal være færdigt til marts.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#5 Bjørn Anker-Møller

... når resultatet af "kulegravningen" foreligger?

Ministeren siger »I dag er der er næppe tvivl om, at det her skulle have været tænkt på en fuldstændig anden måde helt fra starten i 2005. Men det er der ikke noget at gøre ved nu«

Det lyder nu som om det netop er en ny overordnet tilgang der er behov for. Men kulegravningen skal måske bare eftersøge skyldige, så ministeren giver en illusion af handlekraft mens der stadig ikke inddrives en krone?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere