Skattekortkaos plager fortsat Skat

Virksomheder med korttidsansatte har stadig problemer med at sikre sig de rigtige skattekort fra Skat.
4. marts 2008 kl. 09:38
errorÆldre end 30 dage

Selv om problemerne for de danske virksomheder ikke er så store som ved årets begyndelse, er der stadig mange virksomheder, der ikke kan få de rigtige skattekort fra Skat til virksomhedernes korttidsansatte. Det skriver Business.dk.

»Problemerne fortsætter hver uge og vil gøre det de næste mange måneder for dem, der arbejder for flere arbejdsgivere samtidig, eller hver gang en ansat skifter job. Vi foreslår, at flere virksomheder kan have et hovedkort til deres administration. Det er den eneste løsning,« siger konsulent Anne-Lise Heidelberg fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA) til Business.dk.

Løsning på trapperne

Skat erkender over for nyhedstjenesten, at der fortsat er problemer, men lover, at der er en løsning på vej.

»I forhold til januar har langt de fleste fået styr på det nu, og vi forventer at lønnen for marts bliver helt uproblematisk. Men det er klart, at nogle virksomheders lønsystemer ikke er gearet til kun at håndtere ét skattekort, og derfor er vi nu på trapperne med en løsning meget snart,« siger fagchef Richard Hanlov.

Får medarbejderne til at skaffe skattekort

I erhvervsorganisationen HTS har problemerne med Skats skattekort fået virksomhederne til at bede medarbejderne om selv at komme med skattekortet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Virksomhederne vælger ganske enkelt at lade de ansatte hente deres hovedkort selv. Men det er jo en nødløsning, for det betyder samtidig, at virksomhederne risikerer ikke at modtage automatisk besked, når de ansattes indkomstforhold ændrer sig, og de skal have nyt skattekort,« siger afdelingschef i HTS Henrik Friis til Business.dk.

HTS har beregnet omkostninger for virksomhederne af indførelsen af eIndkomst til 380 mio. kroner, mens virksomhederne stadig må kigge sig om efter besparelserne.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger