Skattefolk skrotter telefoner og bærbare i vrede over multimedieskatten

16. februar 2010 kl. 10:5615
Tre ud af fire medarbejdere hos Skat har fravalgt mobiltelefoner og bærbare pc'er som følge af den nye multimedieskat. Det medfører nu mere spildtid, hævder medarbejderne.
Artiklen er ældre end 30 dage

Medarbejderne hos Skat er langt fra glade for at skulle betale skat af arbejdsgiverbetalte mobiltelefoner og bærbare pc'er. Tre ud af fire medarbejdere har således fravalgt mobiltelefon og pc, efter den nye multimedieskat er trådt i kraft. Det skriver DR Nyheder.

Det betyder, at medarbejderne lader it-udstyret blive på arbejdspladsen for at kunne leve op til kravene for at blive undtaget fra at betale multimedieskat. Men det går ud over produktiviteten, hævder medarbejderne.

»Arbejdet er blevet mere bøvlet. Før kunne vi for eksempel køre direkte ud til kunderne hjemmefra eller på vej hjem. Det kan vi ikke længere, fordi vi skal hente eller aflevere vores udstyr på arbejdspladsen,« siger Kim Møllmann, medlem af hovedbestyrelsen i Told- og Skatteforbundet, til dr.dk.

Derfor mener medarbejderne, at de ikke nå at betjene så mange kunder som før.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Multimedieskatten, der betyder at alle skal betale skat af 3.000 kroner om året, hvis de får stillet eksempelvis en mobiltelefon eller bærbar pc til rådighed af arbejdsgiveren, og de tager udstyret med hjem.

Det har medført protester fra flere faggrupper, som er utilfredse med eksempelvis at skulle betale skat af eksempelvis en mobiltelefon, der skal bruges til vagttjeneste.

15 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
16. februar 2010 kl. 11:37

Bliver det helt sikkert ændret, fordi så er det kun direktøreren der skal rammes...

Er sikker på at jeg med min ADSL, Mobil og PC er direktør i Socialdemokraternes øjne....

2
16. februar 2010 kl. 12:03

det bliver ændret således at dem som "benytter sig" meget af fordelene bliver straffet - men det medfør' jo at de får mindre penge ind, så jeg tror det gør at alle skal betale, også selvom tingene ligger på arbejdet.

3
16. februar 2010 kl. 12:39

Jeg smilede lidt over, at Skat kalder skatteyderne for "kunder". Hvis vi bare er kunder, kan vi vel vælge at bruge en anden "butik" i stedet? Ligesom i tegneserien Brunhilde, hvor Trold skriver til skattevæsenet for at opsige sit abonnement.

5
16. februar 2010 kl. 13:24

Hvis vi bare er kunder, kan vi vel vælge at bruge en anden "butik" i stedet?

Flyt til et andet land og sikker dig, at alle dine indtægter og udgifter stammer fra dette "nye" land... Det er ikke let at "opsige sit abonnement" hos skat, men det er muligt.

6
16. februar 2010 kl. 13:59

Flyt til et andet land og sikker dig, at alle dine indtægter og udgifter stammer fra dette "nye" land... Det er ikke let at "opsige sit abonnement" hos skat, men det er muligt.

Jep. Virker fint. Man skal dog være opmærksom på, at stort set alle landes vare er et bundle indeholdende både skattesystem, sunhedssystem, infrastruktur, kultur osv.

Desuden kan der være besværlige bindings- og overgangsissues, som ikke en gang telefonselskaberne kan konkurrere med. :-)

4
16. februar 2010 kl. 13:20

"tegneserien Brunhilde, hvor Trold skriver til skattevæsenet for at opsige sit abonnement."

Den har Nuser brugt for længe-længe siden :-)