Skattefar er vred på CSC: Strejke medfører forkerte rykkerbreve

Selv om du har betalt din skat, risikerer du at få et rykkerbrev fra Skat. Systemet, der registrerer indbetalinger, er på grund af konflikten mellem CSC og Prosa nemlig ikke blevet opdateret.

Skat melder nu hårdt og kontant ud, at konflikten mellem CSC og Prosa gør ondt dybt inde i kerneforretningen: Borgere og virksomheder, der har indbetalt penge til Skat, risikerer nemlig helt uberettiget at få en rykkerskrivelse, selv om alt er i skønneste orden.

Systemerne, der holder styr på indbetalingerne, er nemlig ikke blevet opdateret siden 14. april på grund af den verserende konflikt mellem Skats største it-leverandør CSC og it-fagforeningen Prosa.

Læs også: Skat ramt af CSC-strejke: Har problemer med at udbetale penge

Dermed er alle indbetalinger i de 15 mellemliggende dage ikke blevet registreret, hvilket de Skats automatiske rykkersystemer ? som tilsyneladende fungerer ganske upåklageligt ? straks reagerer på og sender rykkerbreve ud.

Ifølge Skat er både indbetalinger af A-skat, personskat, moms og lønsum ramt af problemet, og også selve indbetalingsproceduren kan fremover også blive ramt.

»Det er alt andet end tilfredsstillende, at CSC's konflikt har så vidtrækkende konsekvenser, at den giver problemer for SKATs kunder. Vi tager situationen meget alvorligt, hvilket vi også har pointeret over for CSC, og beklager det unødige bøvl, som det medfører for vores kunder,« udtaler departementschef Peter Loft, Skatteministeriet, i en pressemeddelelse.

Med den udtalelse sender departementschefen et helt umisforståeligt signal om, at når eller hvis en eventuel storkonflikt bryder ud 1. juni, så bør Folketinget være lynhurtige på aftrækkeren med et politisk indgreb, hvis så vitale dele af statsfinanserne it-infrastruktur risikerer at bryde sammen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#5 Ask Holme

Nu ved jeg ikke hvor meget af det som er for journalistens egen regning, men hvis vi nu fører tankeeksperimentet videre vil det da blive interessant hvordan CSC reagere. Det er jo dels lang tid siden man sidst har set den slags og der har det normalt været hovedorganisationernes forhandlinger som, der er blevet indgrebet i.

Mon de amerikanske ejere vil finde sig i, at det danske parlament fastsætter hvilken løn de skal betale.

 • 0
 • 0
#6 Peter Stricker

Mon de amerikanske ejere vil finde sig i, at det danske parlament fastsætter hvilken løn de skal betale.

Nu ved jeg ikke lige, hvad du mener med "finde sig i". Men jeg tror da at de ville blive rigtig kede af det.

Det vil nu nok heller ikke ske. I værste fald kunne man dog forestille sig, at de får besked på at de ikke har vist nok vilje til at få løst konflikten, og derfor bliver dikteret at den gældende overenskomst kommer til at gælde i endnu en overenskomstperiode.

Men mon ikke CSC satser på at kommende afgørelser i sagen bliver ved med at være til deres fordel ligesom de afgørelser der indtil videre er kommet.

 • 0
 • 0
#7 Peter Johan Bruun

@Steen Poulsen: Det er nemt nok at opsige samarbejdet: Flyt til udlandet.

Og der er andre fordele i det: Lavere skatteprocent, løn der er relativt højere end den løn du kan få i DK som systemudvikler, flere solskinstimer, gladere mennesker, flere jobmuligheder.....hvad venter vi egentligt på (o; ?!

Mvh. Peter J. Bruun www.cobolprogrammer.dk

PS: Når du så har været væk i et stykke tid, kan du komme tilbage og få adgang til forskerordningen, hvor du blot skal betale 25% i skat. Det må vist være det der hedder en win-i-n'te situation.

 • 0
 • 0
#8 Jan Wiberg

Det er nemt nok at opsige samarbejdet: Flyt til udlandet.

Gider du ikke lige fortælle det til Skat. De har stadig deres lange fingre i fx. pension, og tilbageværende bankkonti og depoter.

De er også bemærkelsesværdigt svære at overbevise om at man rent faktisk er flyttet.

 • 0
 • 0
#9 Ask Holme

Du kan jo kalde det hvad du vil. Men i praksis forgår et politisk indgreb ved at folketinget taget forligsinstitutionens forslag (til forlig) og vedtager det som lov.

Det er altså det samme som at parlamentet fastsætter lønnen :-)

 • 0
 • 0
#10 Alice Raunsbæk

Jeg er klar over at SKAT er offentlig og at det nok er lidt kritisk for samfundet at de fungerer, MEN hvis det nu var en privat virksomhed...

Ville det så være passende at regeringen blander sig?

Kan det være rigtigt at virksomheder, der tager opgaver ind fra det offentlige kan/bør få 'særbehandling'? (om det så er til deres fordel eller ulempe)

Jeg kan forstå hvis der findes en løsning for at få SKAT's systemer på rette køl igen, men en indgriben i hele virksomheden virker måske lidt voldsom...

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere