Skats skandale-system koster yderligere millioner

Skats meget omtalte og nu skrottede it-system EFI bliver endnu dyrere for staten. Ifølge Skats eget årsregnskab er der brugt yderligere 155 millioner kroner på eksterne konsulenter og rådgivning i forbindelse med problemanalysen

Skats skandaleramte it-system EFI står til at blive ekstra dyrt for skatteyderne.

I Skats eget årsregnskab fremgår det, at der alene på rådgivning og eksterne konsulenter er brugt 155 millioner kroner. Vel at mærke kun i forbindelse med problemanalysen af EFI og søstersystemet DMI.

Læs også: Derfor gik det galt for EFI-systemet

Selve problemerne er derudover udgiftsført for 250 millioner kroner i diverse nedskrivninger og omkostninger på de to systemer. Det skriver Børsen.

EFI-systemet, der blev taget i brug i 2013, har længe været kritiseret for dens opkrævning af forældet gæld på ulovlig vis. Heriblandt af Kammeradvokaten, der i en stærkt kritisk rapport allerede dengang advarede om problemet.

Skatteministeriet: Regningen kan lande på 14 milliarder kroner

EFI-skandalen, der kostede Skats it-direktør Jan Topp Rasmussen jobbet, har i forvejen været en dyr affære, hvor alene afskrivningerne lander på to millarder kroner over en tre-årig periode. Foruden de to milliarder kommer yderligere en lille milliard til udviklingen af selve EFI og søstersystemet DMI.

Læs også: Skat opdagede først it-fejl efter borgerhenvendelse om forskudsopgørelse

Når oprydningen tager til og arbejdet med et nyt it-system igen begynder, bliver regningen formentlig større. Sidste efterår vurderede Skatteministeriet at den samlede regning kan lande på hele 14 milliarder kroner i tabt gældsinddrivelse som følge af skrotningen af systemet.

Omtrent samtidig lancerede regeringen deres handlingsplan for de skrinlagte it-systemer og de øvrige tekniske problemer i Skat.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (1)

Kommentarer (1)
Lars Jensen

I Skats eget årsregnskab fremgår det, at der alene på rådgivning og eksterne konsulenter er brugt 155 millioner kroner. Vel at mærke kun i forbindelse med problemanalysen af EFI og søstersystemet DMI.

Med en hyre på kr. 2000,- pr. time har der så siddet 40 mand på opgaven, kun for at komme frem til at det skulle skrottes. Nogen konsulenter må grine hele vejen til banken.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017