Skats poker-politi blokerer 20 hjemmesider i 2012

21. december 2012 kl. 13:102
Skats poker-politi blokerer 20 hjemmesider i 2012
Illustration: Images of Money - Flickr.
Spillemyndigheden satte 20 udenlandske spilhjemmesider under lås og slå i 2012. Der er relativt få ulovlige hjemmesider i Danmark, siger myndigheden.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

20 udenlandske hjemmesider, der frister danskerne med kasinospil og væddemål på nettet, er i årets løb blevet blokeret af de danske myndigheder.

Det har kastet sig ind på det danske marked uden en tilladelse, fremgår det af en meddelelse fra Spillemyndigheden, der regulerer spillemarkedet herhjemme for Skatteministeriet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Omfanget af de ulovlige hjemmesider i Danmark skønnes at være relativt begrænset. Blokeringen af de i alt 20 ulovlige hjemmesider illustrerer, at Spillemyndigheden har særligt fokus på sin forpligtigelse til at føre tilsyn med spillemarkedet og sikre, at både forbrugerne og de lovlige spiludbydere på det danske marked beskyttes,« udtaler kontorchef for Spillemyndighedens Jura-afdeling, Tina R. Olsen.

Spillemyndigheden har med kendelser fra Fogedretten i hånden fået internetudbyderne til at DNS-blokere 12 hjemmesider i juni og otte i november 2012 via en kendelse fra Fogedretten.

Spillemyndigheden benytter efter eget udsagn DNS-blokering som værktøj til at sikre, at »spil bliver udbudt under trygge og kontrollerede rammer.«

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
24. december 2012 kl. 23:48

"Omfanget af de ulovlige hjemmesider i Danmark "

Øhhh. Findes de DNS blokerede URL'er ikke på andre TLD end .dk?

1
21. december 2012 kl. 13:54

Det gør SKATs "poker-politi" så ikke.

"Blokerer" og "sætter under lås og slå" er begge dele forkert. Kan vi ikke som minimum holde retorikken faktabaseret? Ellers kunne nogen jo forledes til at tro på det.