Skats direktør fyret - redningsplan for Skat på vej

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
Skats øverste chef, som i sin tid gav grønt lys for EFI-systemet og siden har kæmpet med en stribe af skandaler i Skat, er blevet fritstillet.

De mange skandaler, der har ramt Skat de sidste par år, får nu konsekvenser for Skats øverste direktør, Jesper Rønnow Simonsen, der er blevet fritstillet. Det oplyser Dansk Folkepartis skatteordfører Dennis Flydtkjær til blandt andet Børsen.

Jesper Rønnow Simonsen gav blandt andet grønt lys for at sætte EFI-systemet til gældsinddrivelse i drift, men har også været under pres på grund af sagerne om problemer med offentlige ejendomsvurderinger og ikke mindst svindel med udbytterefusion, der alene har kostet Skat 12,3 milliarder kroner.

Læs også: Skats øverste chef blev advaret om mangler i EFI-systemet

Læs også: Skat-direktør: Vandfaldsmodellen er ikke måden at lave it-systemer på

Meddelelsen om fyringen kommer få timer før, skatteminister Karsten Lauritzen fredag eftermiddag vil fremlægge en plan for, hvordan der skal rettes op på problemerne i Skat.

Blandt punkterne i planen ventes at være investeringer i nye it-systemer. Lige nu har Skat et nyt system til ejendomsvurderinger, der er under udvikling, og står over for at skulle bruge et nyt system til understøttelse af inddrivelse af danskernes gæld til det offentlige.

Læs også: Skats nye system til ejendomsvurderinger bliver dobbelt så dyrt

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Jakob Dahl

Nu mangler vi bare daværende skatteminister Christian Jensen og resten af de politikere der i 2005 tog den beslutning at sætte gang i udviklingen af EFI og høste gevinsten ved at fyre store mængder medarbejdere dagen efter.

  • 5
  • 0
#4 Claus Bobjerg Juul

Der er to forskellige typer ansvar her. Ledelsesmæssige ansvar og politisk ansvar.

Der er helt klar sammenhænge, som at det er lederens ansvar at fortælle den politiske ansvarlige hvilke risici der er ved de love der nu er vedtaget på et område.

Som vi tidligere her på Version2's debatforum har været inde på. elendige love der involvere skøn og vurderinger og dermed ikke er digitaliseringsparate er nærmest umulige at implementere i software.

  • 4
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere