Skat tvinger besøgende til at bruge Microsoft IE

Ønsker man at anvende Skats tarifsberegner Den elektroniske Tarif, er man nødt til at bruge Microsofts Internet Explorer. Gammelt javascript blokerer for andre browsere.

Gammel kode tvinger brugere af Skats tarifsberegner til at bruge Internet Explorer (IE) fra Microsoft. For kun med Microsofts browser fungerer tarifberegneren. Det skriver Comon.dk, der citerer fra lki.dk.

Lki.dk står for "Luk Kunderne Ind", der er en hjemmeside med fokus på fuld tilgængelighed med alle browsere.

Ifølge Lki.dk anvender hjemmesiden tarif.skat.dk, der bruges til at beregne toldsatser, et gammelt javascript, der kun kan afvikles i IE. Desuden anvender hjemmesiden også et popup-vindue, der automatisk blokeres af mange browsere. Så selv om koden virkede, vil mange brugere været afskåret fra at bruge tarifberegneren Den elektroniske Toldtarif, skriver Lki.dk, der også har skrevet, hvordan Skat kan rette programmet, så det funker med alle browsere.

Lki.dk har rettet to henvendelser til Skat, uden at de dog har fået svar. Passiviteten fra Skats side har medført, at hjemmesiden er havnet i Lki.dk's Hall of Shame.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Stig Johansen

Nu ved jeg ikke om Kim (LKI) har medsendt løsningsforslaget til Skat (bortset fra popup'et).

Men da vi diskuterede den i nyhedsgrupperne lavede jeg denne 'lap':
http://w-o-p-r.dk/tips/tarif.skat.dk.html

det handler kun om denne ene linie:
<body vlink=#0000FF onload=this.tsform.submit()>
jeg så har udskilt som dunktion til:
function submit_form (formid) {
document.getElementById(formid).submit() ;
}
..
<body vlink=#0000FF onload=submit_form('tsform')>

Mon ikke det burde kunne rettes på nogle få minutter ?

  • 0
  • 0
Søren Løvborg

Vi skal ikke regne med at det bliver løst uden videre. Jeg har selv givet fortabt i forsøget på at råbe SKAT op mht. deres usandsynligt fejlbehæftede hjemmeside.

Det første problem man møder er de ikke-eksisterende kontaktinformationer på en webmaster, tekniker etc. Har du et teknisk problem med SKAT? Tjah, du kan selvfølgelig prøve at ringe.

Prøver man i stedet at bruge den webformular der umiddelbart er beregnet til spørgsmål om skatteregler mv., får man ganske enkelt intet svar, ikke engang et "Det kan vi ikke svare på". Det på trods af at de normalt lover et svar inden for fem arbejdsdage.

Mon det ville virke at betale 300 kr. for et bindende svar?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere