Skat skrotter e-Boks-samarbejde

Skat dropper samarbejdet med e-Boks og satser i stedet på portalen borger.dk i kommunikationen med borgerne.

Beslutningen om at skrotte e-Boks med PBS, Post Danmark og KMD i ejerkredsen er sket ud fra en »forretningsmæssig overvejelse«, skriver Jyllands-Posten.

e-Boks er ikke pengene værd, mener Skat, der i stedet vil øge samarbejdet med borgerportalen borger.dk, der skal være borgernes indgang til informationer fra det offentlige.

Ifølge Jyllands-Posten ventes Skats skrotning af e-Boks at blive det første trin i et opgør med e-Boks i den offentlige sektor.

Med Skats opsigelse af samarbejdet vil samtlige danskere i år få deres forskudsopgørelse på papir med almindelig brevpost.

Fra 2008 gør Skat forskudsopgørelsen digital for alle uden om e-Boks.

Digitaliseringen ventes at give Skat en besparelse på 20 millioner kroner om året.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Peter Makholm Blogger

Jeg må tilstå at jeg er glad for e-Boks. At have ét samlet sted hvor man modtager alle disse papire man bør gemme - uden selv at skulle bekymre sig om, at gemme dem.

Jo, der er problemer med at e-Boks er et monopol. Men i stedet for at lade det offentlige råbe 'not inventet here' og lave en afgrænset tjeneste på borger.dk, så burde man gå den anden vej. Få åbnet op så jeg kan vælge hvor jeg vil modtage digitale breve fra offentlige og private virksomheder og giv afsenderne mulighed for at vælge hvordan de vil sende data.

  • 0
  • 0
#2 Jacob Volstrup

Kan det virkelig passe at det slet ingen besparelse vil give hvis Skat i år stadig benytter e-Boks og laver deres egen løsning næste år. Kan det virkelig passe at der slet ingen besparelse er for Skat ved at benytte e-Boks?

Personligt synes jeg det virker tåbeligt at trække sig fra e-Boks for at lave noget tilsvarende selv - i alt fald når det endnu ikke er udviklet.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere