Skat sender indkomstregister i udbud for 325 millioner kroner

Illustration: SKAT
Skat skal finde ny leverandør til drift og videreudvikling af indkomstregisteret, kaldet eIndkomst. Databasen modtager cirka 10 millioner indberetninger om måneden om indkomst på alle danske skattepligtige.

En af Danmarks vigtigste databaser, registeret over alle indkomster i riget, er sendt i udbud. Udviklings- og Forenklingsstyrelsen under Skatteministeriet står for udbuddet af systemet, som sker i forbindelse med, at kontrakten med IBM, der overtog driften af systemet i 2012, udløber.

Kontrakten blev fornyet i 2016, men udløber endeligt i 2019 og skal derfor i offentligt udbud ifølge udbudsloven.

»Systemet udbydes, fordi den kontrakt, som systemet er underlagt, udløber i 2019. Systemet skal derfor konkurrenceudsættes med henblik på indgåelse af en ny kontrakt jf. Udbudsloven,« oplyser Udviklings- og Forenklingsstyrelsen under Skatteforvaltningen til Version2.

Massivt indkomstregister

Læs også: IBM vinder kæmpe SKAT-ordre

I udbudsmaterialet fremgår det, at den anslåede samlede værdi ekskl. moms er 325 mio. kr., og at kontrakten på drift og videreudvikling af systemet løber over 7 år efter overtagelsesdagen.

Systemet eIndkomst bygger på lønindberetninger fra danske firmaer til Skat og indeholder indkomsten for alle danske skattepligtige. Databasen danner grundlag for skatteindkrævning, SU, feriepenge mm.

Det bliver i runde tal cirka 10 millioner indberetninger om måneden, der skal registreres og stå tilgængelige for de offentlige myndigheder hver dag hele året.

Vinderen af udbuddet vil også have mulighed for at overtage driften af et såkaldt SVUR(BATCH)-system, der beregner grundværdier og salgsværdier af danske ejendomme til Salgs- og Vurderingsregistret.

SVUR(BATCH) driften vil have en særskilt aftale og forventes nedlukket, inden kontrakten for eIndkomst udløber.

Læs også: IBM i problemer med kvalitetssikring af 2,5 terabyte skattedata

System på zlinux med Java og Cobol-applikationer

Udbudsmaterialet røber lidt om, hvordan systemet er sat op. Der er tale om et mainframe-system med zlinux, Oracle Weblogic og DB2, med applikationer kodet i Java og Cobol og dens integrationer.

Yderligere skal udbudsvinderen supportere applikation og platform i et ITIL framework, med incident- og problemhåndtering og 2nd level service desk for få udvalgte medarbejdere i Udviklings- og Forenklingssytelsen.

Fristen for tilbud er d. 31 august, hvorefter Udviklings- og Forenklingsstyrelsen skal vurdere tilbuddene.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Simon Kamber

I overskriften står der at "Skat vil købe nyt indkomstregister".

I brødteksten står der at udbuddet handler om "drift og videreudvikling af systemet".

Er der noget der mangler i selve artiklen, eller er overskriften misvisende?

 • 0
 • 0
Kenneth R.B.

Inde i udbudet står der:

"Beskrivelse af udbuddet: Ordregiver udbyder drift, support, vedligeholdelse og videreudvikling af eIndkomst. Endvidere udbydes mulighed for, efter overtagelsesdagen, at flytte driften af Systemet SVUR(BATCH) til den udbudte kontrakt om eIndkomst."

Så det er primært en drift og support opgave, samt videreudvikling af systemet. Ikke et ny-indkøb.

Så misvisende overskrift.

 • 0
 • 0
Kenneth R.B.

Hvordan hænger beregning af grund- og salgspriser af danske ejendomme sammen med indberetning af indkomst?

Det har som sådan ikke noget med hinanden at gøre, men det lader til at de også har brug for at få dette driftet (et andet sted end nu).

"Endvidere udbydes mulighed for, efter overtagelsesdagen, at flytte driften af Systemet SVUR(BATCH) til den udbudte kontrakt om eIndkomst."

"Salgs- og Vurderingsregisteret (SVUR) er en del af ejendomsvurderingsløsningen, hvor SVUR (BATCH) primært står for beregningen af grundværdier og forslag til ejendomsværdier inkl. diverse hjælpelister.

Det forventes, at SVUR (BATCH) skal driftes i en kortere periode end eIndkomst. Specificeringen af opgaven samt transitionen af SVUR vil være en særskilt opgave, hvorfor dette, såfremt driften af SVUR skal flyttes til udbudte kontrakt, vil blive bestilt som en videreudviklingsopgave.

SVUR (BATCH) forventes nedlukket før kontraktudløb af eIndkomst."

Så det er en opgave af kortere tid, som lader til at skulle lukkes ned, som man vil have med på denne kontrakt, dog som en udviklingsopgave ($$$).

 • 0
 • 0
Knud Larsen

Husk på dette behov hos Skat optræder kun fordi man beskatter indkomsten før den er realiseret. Ved at kræve indberetninger hver måned i stedet for en gang om året får man et unødigt komplekst system med masser af muligheder for fejltagelser. F.eks. afstedkommer det ændringer fra Udbetaling Danmark hvert år, når der udbetales udbytter. Der modregnes derfor i udbetalingen. Det har til følge, at pensionisten igen skal søge med de oplysninger Skat og Udbetaling Danmark allerede har. Hvis pensionisten ikke gør det øjeblikkeligt fortabes det tilgodehavende for månederne inden der igen er oprettet en aftale - rent plat og svindel.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere