En af Danmarks vigtigste databaser, registeret over alle indkomster i riget, er sendt i udbud. Udviklings- og Forenklingsstyrelsen under Skatteministeriet står for udbuddet af systemet, som sker i forbindelse med, at kontrakten med IBM, der overtog driften af systemet i 2012, udløber.
Kontrakten blev fornyet i 2016, men udløber endeligt i 2019 og skal derfor i offentligt udbud ifølge udbudsloven.
»Systemet udbydes, fordi den kontrakt, som systemet er underlagt, udløber i 2019. Systemet skal derfor konkurrenceudsættes med henblik på indgåelse af en ny kontrakt jf. Udbudsloven,« oplyser Udviklings- og Forenklingsstyrelsen under Skatteforvaltningen til Version2.
Massivt indkomstregister
I udbudsmaterialet fremgår det, at den anslåede samlede værdi ekskl. moms er 325 mio. kr., og at kontrakten på drift og videreudvikling af systemet løber over 7 år efter overtagelsesdagen.
Systemet eIndkomst bygger på lønindberetninger fra danske firmaer til Skat og indeholder indkomsten for alle danske skattepligtige. Databasen danner grundlag for skatteindkrævning, SU, feriepenge mm.
Det bliver i runde tal cirka 10 millioner indberetninger om måneden, der skal registreres og stå tilgængelige for de offentlige myndigheder hver dag hele året.
Vinderen af udbuddet vil også have mulighed for at overtage driften af et såkaldt SVUR(BATCH)-system, der beregner grundværdier og salgsværdier af danske ejendomme til Salgs- og Vurderingsregistret.
SVUR(BATCH) driften vil have en særskilt aftale og forventes nedlukket, inden kontrakten for eIndkomst udløber.
System på zlinux med Java og Cobol-applikationer
Udbudsmaterialet røber lidt om, hvordan systemet er sat op. Der er tale om et mainframe-system med zlinux, Oracle Weblogic og DB2, med applikationer kodet i Java og Cobol og dens integrationer.
Yderligere skal udbudsvinderen supportere applikation og platform i et ITIL framework, med incident- og problemhåndtering og 2nd level service desk for få udvalgte medarbejdere i Udviklings- og Forenklingssytelsen.
Fristen for tilbud er d. 31 august, hvorefter Udviklings- og Forenklingsstyrelsen skal vurdere tilbuddene.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.