Skat samler udvikling og drift i én enhed: »Nu får vi et nyt datadrevet skattevæsen«

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
En samlet it-enhed i Skat skal sikre, at drift fungerer i samklang med udvikling af nye it-systemer.

I dag træder en ny og styrket organisering af it i Skat i værk. It & Data etableres som selvstændigt forretningsområde i den omstridte offentlige organisation.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Skat.

Claus Middelboe Andersen, der er underdirektør i Skat, konstitueres som direktør for det nye forretningsområde. Han har været i Skat siden foråret sidste år og har ellers tidligere, frem til 2013, haft ledende stillinger i SAP Danmarks konsulentafdeling.

Det nye samlede forretningsområde vil ifølge Skat 'give gode betingelser for prioritering og koordinering på tværs og for samspillet med forretningen'.

»Beslutningen om at etablere It & Data som et selvstændigt forretningsområde ligger i naturlig forlængelse af vores fokus på sikker drift og den løbende tilpasning af organisationen frem mod etableringen af nye styrelser. Derudover er der behov for, at vi samler området og skaber større ledelsesmæssigt fokus. Det er nødvendigt, når vi skal prioritere imellem og løse de mange nuværende og kommende opgaver, som ligger foran os på data- og it-områderne,« siger konstitueret direktør for Skat Merete Agergaard ifølge pressemeddelsen.

Det fremgår ikke, om der er tilført nye ressourcer eller nye kompetencer til Skats it-udvikling.

It-området har i Skat hidtil været delt i to forretningsområder. Skats afdeling for it-udvikling har været forankret i Kundeservice og den driftsmæssige afdeling for it porteføljen har, ligesom afdelingen for teknologi, data og sikkerhed, været forankret i Økonomi.

Men fra i dag samles alle områder altså i forretningsområdet IT & Data.

»Med et samlet IT & Data vil vi skærpe vores fokus yderligere på den vigtige opgave med at skabe et nyt datadrevet skattevæsen, hvor en brug af relevante data i øget grad indgår i forståelsen af vores kunders behov. På det it-systemmæssige område vil et samlet forretningsområde helt naturligt tilføre mere viden og mere beslutningskraft. Dermed styrker vi samlet set evnen til at drive vores eksisterende it-portefølje parallelt med, at vi udvikler nye tidssvarende it-systemer baseret på data i den rette form og kvalitet. Det vil medvirke til at skabe et skattevæsen, der er nærværende og nemmere at indbetale til,« siger Claus Middelboe Andersen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Ebbe Hansen

Den underliggende skattelovgivning er der ikke nogen, der ønsker at røre ved. Så balladen fortsætter nok nogle årtier endnu. Jeg gruer lidt ved tanken om, hvilke data det er, der skal drive skattevæsenet.

  • 7
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere