Skat ramt af CSC-strejke: Har problemer med at udbetale penge

7 kommentarer.  Hop til debatten
Nu slår strejken hos CSC igennem hos en af firmaets store kunder. Skat har problemer med udbetalinger, men kan ikke få problemet løst.
18. april 2011 kl. 08:27
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Firmaer, der har skat til gode eller vil indbetale skat via betalingsservice, kan komme til at vente længe, før det kan lade sig gøre.

Strejken hos Skats leverandør CSC har nemlig sat it-systemer hos Skat skakmat. Det oplyser Skat i en pressemeddelelse.

»Vi har søgt at få en garanti for, hvornår borgere og virksomheder kan gennemføre deres betalinger og få udbetalt eventuelle tilgodehavender. Det har CSC ikke kunne give her fredag eftermiddag,« udtaler departementschef Peter Loft fra Skatteministeriet.

Konflikten mellem CSC og fagforeningen Prosa blev onsdag i sidste uge udvidet med en overenskomststridig strejke blandt dem, der ellers ifølge den såkaldte fredsaftale ikke måtte strejke, fordi de arbejder med drift af centrale systemer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men da denne gruppe gik hjem, og ikke havde genoptaget arbejdet fredag, gik det altså med det samme ud over it-leverancen til Skat, der nu har problemer med ind- og udbetalinger.

Der går dog ingen data tabt, forsikrer Skat. Alle transaktioner vil blive sat i kø og gennemført, når it-systemerne igen er oppe og køre.

At CSC ikke længere leverer den service, Skat betaler for, er ikke godt nok, lyder det fra Skat.

»Skat har over for CSC pointeret, at vi finder denne situation aldeles utilfredsstillende. Vi har også gjort det klart for CSC, at såfremt problemet får økonomiske konsekvenser, vil disse i videst muligt omfang blive pålagt CSC,« udtaler departementschefen.

CSC meddeler, at firmaet har arbejdet på at løse problemet med udbetalingerne, siden det blev opdaget op til weekenden.

»Vi forventer at være tilbage til normal drift i dag mandag. Vi beklager meget de gener, det har medført for SKAT og deres kunder,« udtaler Kai Dahl-Jensen, fungerende chef for Public Vertical Nordic i CSC.

Fejlen opstod på grund af den overenskomststridige strejke blandt de ansatte, oplyser CSC.

Opdateret: Kommentar fra CSC tilføjet kl. 12.35

7 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger